Fudbal

Direktno.rs

22. 01. 2023. 22:59 0

Real slavio u Bilbau: Ne da Barsi da se odlepi

U derbiju 17. kola La Lige Real je kao gost savladao ekipu Bilbaa sa 2:0.

Ovo je trinaesta pobeda Reala kojom je nastavio poteru za vodećom Barselonom. Sada Barsa na vrhu ima 44, a Real na drugoj poziciji 41 bod, dok je Bilbao ostao na osmom mestu sa 26 bodova.

Real je poveo u 24. minutiu meča, kada je Valverde centrirao sa desne strane na ivicu peterca, gde je Asensio kratko odbio loptu do Benzeme koji je volej udarcem postigao prelep gol za 0:1.

Veliku priliku da Realu duplira prednost imao je Naćo Fernandez u 59. minutu, kada je njegov udarac izblokiran posle pokušaja iskosa sa desne strane, zatim je pao u pokušaju da ponovo dođe do lopte, ali nije bilo osnova za jedanaesterac.

Sedam minuta kasnije prelepa akcija Reala, brza, jednostavna, na kraju Benzema je majstorski proigrao Asensija u kaznenom prostoru, ali njegov udarac iskosa sa desne strane je bio zamalo neprecizan i lopta se otkotrljala tik pored desne stative protivničkog gola.

Malo je nedostajalo da Real bude kažnjen za neiskorišćene prilike. Posle centaršuta sa leve strane, Niko Vilijams se našao u veoma izglednoj poziciji na desetak metara od gola, ali je veoma loše zahvatio loptu i prilika je propala.

Par minuta kasnije, u 77. minutu meča, mreža Reala se zatresla posle kornera i izbijene lopte koja je zatim vraćena u kazneni prostor, gde ju je prihvatio Vilijams i ubacio u mrežu, ali je posle provere u VAR sobi utvrđeno da je svemu prethodila ofsajd pozicija.

Nastavili su domaći da vrše pritisak pred golom Reala, ali Real je izdržao i uspeo da se odbrani.

I kada se činilo da je Bilbao bliži izjednačenju, Real je overio trijumf. Tek što je počela nadoknada vremena, Valverde je povukao loptu po desnoj strani, proigrao Rodriga, a ovaj vratio na ivicu kaznenog prostora za Tonija Krosa koji majstorski iz prve šutira i pogađa donji levi ugao gola domaćeg tima za konačnih 0:2 na "San Mamesu".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati