Fudbal

[ Izvor: Mediji ]

20. 01. 2023. 20:29 7

Piksi o igračima Zvezde i Partizana koji ne igraju za Srbiju: To je njihova stvar

Reprezentacija Srbije okupila se u Staroj Pazovi odakle će otputovati u Los Anđeles na prijateljski meč sa SAD. Utakmica je na programu 26. januara. Selektor Dragan Stojković nije mogao da računa na standardne reprezentativce koji imaju obaveze u svojim klubovima, pa je tim sastavljao od igrača iz domaćeg šampionata i to bez predstavnika Crvene zvezde i Partizana. Na spisku se našlo 17 fudbalera, a pred put u Los Anđečes, Piksi je javnost upoznao sa novinama u reprezentaciji Srbije.

- Iskren da budem, uželeli smo se rada. Ovaj period od Katara do danas je bio u analizama i svemu onome što moramo da radimo kao ozbiljni ljudi da vidimo gde smo grešili i te greške ispravljamo. Jutros kada smo ustali videli smo da je sneg pao, ali imamo uslove da odradimo ono što želimo. Igrači su već došli. Treninzi će biti takvi da će se više raditi na taktičkom planu - objasnio je selektor naše reprezentacije.

- Opredelili smo se za 17 igrača koji će biti na raspolaganju za ovu utakmicu. Želim da se zahvalim svim klubovima koji su pustili svoje igrače da igraju meč protiv SAD. Žao mi je što na spisku nema igrača Crvene zvezde i Partizana, ali se ne ljutim. Hteo sam i njih da vidim na delu, ali to je njihovo pravo da ih ne puste. Naravno, to ne znači da ih nećemo videti u budućnosti. Planirali smo ih sedmoricu - rekao je Piksi koji je na Mundijal vodio samo jednog fudbalera iz ova dva kluba, defanzivca crveno-belih Strahinju Erakovića.
"Ovo nije ekskurzija, već prilike za mnoge da se pokažu"

- Ovo je grupa igrača koja je dobro poznata fudbalskoj Srbiji. To su igrači koji su se pokazali i dokazali u našoj ligi, Kada se stvori ovakva prilika, oni su zaslužili da budu tu. Pitanje je sada da li mogu na jednom višem nivou da pokažu svoj talenat. Utakmica u Los Anđelesu predstavlja sve, samo ne ekskurziju. Ona predstavlja jednu odličnu priliku za sve te igrače da pokažu talenat i kvalitet. Mart je jako blizu. Oni imaju sve u svojim rukama i nogama da pokažu da im je mesto u A selekciji i neće biti iznenađenje da neko od njih bude na spisku u martu. Oni moraju da daju sve od sebe i da sprovedu u delo ono što ćemo raditi na treningu.

- Sve potrebne informacije o reprezentaciji SAD imamo. Imaju 13 debitanata. Svakom selektoru ovakava vrsta utakmica daje šansu da se uveri i sklopi jasnu sliku po pitanju kvaliteta i talenta koju igrrači imaju. Pretpostavljam da će i Amerikanci iskoristiti tu priliku.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 7

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Uhvatiću te kad tad

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati