Fudbal

18. 01. 2023. 22:10 0

Inter u velikom stilu do trofeja Superkupa!

Sedmi put u klupskoj istoriji fudbaleri milanskog Intera osvojili su Superkup Italije. ''Neroazuri'' su večeras na King Saud stadionu u Rijadu savladali svog gradskog rivala Milan sa ubedljivih 3:0, a najveći deo posla obavili su već u prvih dvadesetak minuta meča. Ekipa Milana je odolevala samo do desetog minuta, a onda su fudbaleri Intera izveli prelepu, munjevitu akciju. Džeko je primio loptu na sredini terena, na dvadesetak metara od gola, odmah ju je prosledio na desnu stranu za Barelu, a ovaj odmah vratio u sredinu kaznenog prostora, gde ju je sačekao Federiko Dimarko i poslao u mrežu - 1:0.

Samo jedanaest minuta kasnije prednost Intera je udvostručena. Bastoni je poslao loptu za Džeka koji ju je prihvatio na levoj strani, ušao u kazneni prostor, zatim ''zalomio'' svog čuvara Tonalija i preciznim udarcem pogodio suprotni ugao - 2:0.Milan je imao samo veći posed lopte, sve ostalo je bilo u znaku Intera tokom prvog poluvremena. ''Rosoneri'' su imali samo jednu priliku tom delu igre koju je propustio Rafael Leao. Nešto bolje je Milan zaigrao od starta drugog poluvremena, Leao je imao još jednu priliku da vrati rezultatsku neizvesnost, ali ponovo nije bio precizan.

Pokušavali su fudbaleri Milana, nadali se preokretu sve do 77. minuta, kada je Lautaro Martinez i definitivno rešio pitanje pobednika. Duga lopta bila je upućena ka Lautaru u kazneni prostor Milana, preskočila je Tomorija, a argentinac je majstorski, desnom spoljnom poslao loptu iskosa sa desne strane u suprotni ugao - 3:0 za Inter.U preostalih petnaestak minuta i jedni i drugi su jedva čekali kraj utakmice, a Inter je rutinski obavio preostali deo posla. Inter se sada po broju trofeja italijanskog Superkupa izjednačio sa Milanom, a još uvek najviše trofeja ima Juventus koji je devet puta osvajao ovo takmičenje.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati