Fudbal

[ Izvor: SIM ]

13. 01. 2023. 16:16 6

Mijatović: Vidića za predsednika FSS

Čuveni fudbaler i dugogodišnji ambasador Sportskih igara mladih (SIM), Predrag Mijatović, prisustvovao je njihovoj promociji u hotelu "Hilton" u Beogradu, zajedno sa velikanima regionalnog sporta. Bivši fudbaler Real Madrida se prvo dotakao SIM-a i govorio je o njihovom značaju.

- Ovo je fenomenalno, ja sam tu već nekih 15 godina kao ambasador, od početka i upoznat sam sa svim stvarima. Sportske igre mladih stvarno napreduju iz godine u godinu i lepo je čuti podatak, da je to najveća sportska manifestacija u Evrop i svetu. Svi treba da budemo ponosni, pogotovo Zdravko, koji je sve organizovao - počeo je Mijatović.

Nedavno je održan i Mundijal u Kataru, na kome je „boginju“ podigla Argentina, a svoje utiske o Svetskom prvenstvu je dao i Mijatović.

- Video sam izuzetno kvalitetno Svetsko prvenstvo. Glavna stvar o kojoj sam razmišljao posle jeste da je fudbal postao izjednačeniji. Nema više apsolutnih favorita, nema autsajdera, svako svakog može da pobedi i odlučuju nijanse. To nije bio slučaj pre 20 godina. Na sledećem će biti još jače, a fudbal je najvažniji sport i on mora da bude sport svih. Ova inicijativa Superlige, kod mene, ne pije vodu.
Fudbalski savez Srbije još uvek nema predsednika, pošto je prethodne godine odbijena kandidatura jedinog kandidata za to mesto, Nenada Bjekovića, zbog nedovoljnog broja delegata na sednici Skupštine Fudbalskog saveza Srbije. Mijatović smatra da bi legendarni srpski fudbaler Nemanja Vidić mogao to da iznese, ali i da bi ga podržao u tome.

- Ja ne poznajem prilike i ne znam ko su kandidati. Dobio sam informaciju da Nemanja razmišlja o tome, koliko ja imam informaciju. Svakako bi mi bilo drago ako se to desi, da jedan igrač koji je napravio sjajnu karijeru uradi to. Mislim da puno ljudi nije ni svesno kakvu je karijeru on napravio, biti kapiten Mančester junajteda sve govori. Ako se odluči na taj potez, kao neko ko je igrao sa njim i neko ko ga poznaje, naravno da ću ga podržati. To je ipak na njemu da odluči, ne treba žuriti i ne treba mu praviti taj pritisak. Jer on to mora da oseti i ako oseti da je sada momenat neka uradi, ako oseti da nije neka ne uradi, pustimo ga da odluči sam. Teško je to pitanje, koliko bi to bilo dobro? Svakako on kao bivši fudbaler, kao ličnost i neko ko je napravio sjajnu karijeru, po mojoj proceni može to da iznese. Sad da li bi i koliko bi bio uspešan to je sad veće pitanje.

Pričao je i o neuspehu Srbije na Mundijalu u Kataru, kada su „orlovi“ svoje takmičenje završili u grupi.
- Ne bih ja rekao da je krah Srbije. Mislim da je Srbija po onome što smo imali priliku da vidimo zadnjih godina, sam plasman na Mundijal je uspeh. Jeste da je bilo euforije, da je bilo možda nekih nerealnih očekivanja, ali fudbal je lep i zbog toga. Zašto odjednom ne možemo da budemo favoriti. Jednostavno neke stvari treba ispraviti. Puno povređenih igrača, u sred sezone, mislim da je teško montirati formu, da svi igrači budu fit. Reprezentacije koje su imale zdrave igrače, imale su veliku ulogu na Mundijalu. Hrvatska treba da bude primer svim ostalim zemljama iz regiona, kako i na koji način da urade ono što su uradili - rekao je Mijatović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati