Fudbal

12. 01. 2023. 15:39 2

Nekadašnjeg reprezentativca ubili sopstveni psi!

Nekadašnji fudbalski reprezentativac Zambije Filemon Mulala (60), inače jedan od junaka nacije, pronađen je tokom vikenda mrtav u svom dvorištu - izujedan od strane sopstvenih pasa! Mulala je postao besmrtan kada je 1984. godine dao dva gola za Zambiju u polufinalu KECAFA Kupa prtoiv Kenije, da bi zatim sa saigračima u finalu pobedili Malavi i tako ostvarili prvi veliki uspeh nacionalnog tima.

Tragedija se dogodila u subotu, u njegovom domu u Južnoj Africi gde je Mulala živeo posle karijere. Naime, njega je u bašti, mrtvog, pronašla supruga koja je u trenutku napada pasa bila u kući.

Mediji prenose da je u policijskom izveštaju stajalo da je supruga rekla da je iznenada nestalo struje i da je u tom trenutku čula lavež pasa. S obzirom na to da psi često laju na prolaznike, jer im je kuća u prometnoj ulici, ona nije obraćala pažnju na to.Nakon što je struja došla, ona je krenula da potraži muža unutra. Nije ga našla tamo, ali jeste u bašti kako nepomično leži. Nažalost, nije mu bilo spasa.

- Kraj je tako tragičan. Mnogi koji su videli vest da je umro, pogotovo navijači Mufulira Vonderersa, izrazili su tugu. Mnogi ga pamte iz vremena kada je sa reprezentacijom Zambije osvojio prvu veliku titulu otkako je država stekla nezavisnost - poručio je portparol FS Zambije Sidni Mungala.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati