Fudbal

Direktno.rs [ Izvor: Sportske.net ]

13. 01. 2023. 07:00 0

Biser Junajteda zbog novca i žena postao - SVEŠTENIK

Izreku "čudni su putevi Gospodnji" često smo mogli da čujemo od strane mnogih fudbalera i trenera, ali Filip Malrin je ovu metaforu pretvorio u realnost pošto je prešao neverovatan put od bisera Mančester junajteda do - katoličkog sveštenika.

I sve to, kako tvrdi, zbog novca i žena.

Rođen 1978. godine, polivalentni vezista iz Severne Irske svojevremeno je važio za jednog od najtalentovanijih igrača u akademiji Junajteda.

On je trebalo da bude naslednik generacije koja je pre toga iznedrila asove poput Dejvida Bekama, Rajana Gigsa, Pola Skolsa, braću Nevil, pa je tako i ušao u prvi tim sa svega 18 godina.

Malrin je zbog velike konkurencije i serije povreda za tri godine provedene na "Old Trafordu" odigrao svega pet mečeva, od toga jedan u Premijer ligi protiv Barnslija kada mu je priliku pružio ser Aleks Ferguson.

Uporedo s tim, nastupao je i za reprezentaciju Severne Irske za koju je na kraju upisao 27 nastupa uz tri gola, dok je nakon Junajteda pojačao Norič siti za tada ne malu svotu novca od 500.000 funti.

Mučio se Malrin sa povredama i dalje, ali je uspeo da ostavi dubok trag u redovima "kanarinaca" sa kojima je 2004. godine uspeo da se plasira u Premijer ligu.

Nakon više od 150 nastupa za Norič, omaleni vezista odlučio je da raskine ugovor sa klubom i pređe u Kardif siti, gde se nije zadržao, fudbalski put ga je dalje vodio u Lejton Orijent i Kings Lin, iako je bio na probama u Brajtonu, Barnsliju, čak i Legiji iz Varšave.

Sa 30 godina odlučio je da prekine karijeru, a godinu dana kasnije odlučio je da krene u katoličku školu i postane sveštenik zbog, kako je i sam rekao, "novca i ženske pažnje" od kojih mu je bilo muka.

- Mislim da je sve počelo u mojoj poslednjoj godini u Noriču, zarađivao sam 600.000 funti godišnje i imao sve privilegije profesionalnog fudbalera. Bio sam okružen prelepim ženama, ali nekako nisam bio srećan zbog svega toga. Čudio sam se zbog čega, a onda sam shvatio da postoji velika praznina koju novac i sve te žene ne mogu da popune. Ponovo sam počeo redovno da se molim, nakon karijere sam volontirao u prihvatilištu za beskućnike i ubrzo počeo školovanje za sveštenika - otkrio je Malrin.

Irac je sada katolički sveštenik Dominikanskog reda u Korku, a uporedo je izučavao teologoiju i filozofiju u Rimu i Belfastu.

- Pokušao sam da vidim koliko ću dugo moći da živim takvim životom, mislio sam nekoliko meseci, ali ispalo je mnogo drugačije - rekao je Filip Malrin.

Nekada Junajtedov biser, a sada katolički sveštenik i - srećan čovek.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati