Fudbal

Direktno.rs

02. 01. 2023. 17:01 0

100 godina Radničkog za ponos i uspehe

Nova godina obično služi za sumiranje pređenog puta, rezultatskog, organizacionog i finansijskog učinka. U Kragujevcu, gradu sporta, fudbal je očekivano broj jedan, a Radnički, koji 2023. slavi 100 godina postojanja, s pravom je ponos grada i apsolutno najprijatnije iznenađenje Superlige za tekuću sezonu.

Ako se uzme u obzir da Radnički ima jedan od najmanjih budžeta u ligi, a da su im rezultati neočekivani, ali u pozitivnom smislu, onda dolazimo do zaključka da je klubu i te kako potrebna još pomoć grada.

Trener Dejan Joksimović sa igračima u jesenjem delu sezone napravio je nekoliko iskoraka i velikih pobeda. Osmo mesto uoči proleća daje nadu i veru da će se na "Čika Dači" u aprilu i maju igrati plej-of, a da će kragujevačka deca dobiti šansu. Poznato je da srpski fudbal vapi za talentima koji će dobiti priliku u svojoj kući, svom klubu, a cilj Radničkog je upravo to.

Istina je da pojedini klubovi, poput Mladosti iz Lučana, nude i tri puta veću platu fudbalerima za dolazak, imamo primer Nemanje Tomića, koji je iz Kragujevca otišao za boljim uslovima, ili Cvetinovića u TSC...

- Bice i pojačanja, kvalitetnih i afirmisanih novajlija, ali oslonićemo se i na igrače iz svoje omladinske škole, u koju se ulaže mnogo rada, vremena, truda i novca - izjavio je sportski direktor Slavko Perović.

Upravo su Perović i generalni direktor Igor Konatar obezbedili maksimalne uslove da klub superligaški funkcioniše. U prilog tome je i svakodnevna organizacija 100 godina postojanja kluba.

- Za 2023. godinu u planu je niz manifestacija kako bi se obeležio redak jubilej jednog od najstarijih srpskih klubova - najavljuje Konatar.

Kragujevčani mogu da budu ponosni na fudbal kakav se igra u srcu Šumadije. Radnički živi svoj san, budućnost je lepa, a ambicije sigurno evropske...

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati