Fudbal

Direktno.rs

02. 01. 2023. 15:50 0

Navijači se opraštaju: Otvoren kovčeg Pelea

Kovčeg sa telom legendarnog brazilskog fudbalera Pelea stigao je na stadion Santosa, gde će navijači do utorka ujutru moći da se oproste od njega! Veliki su redovi navijača koji bi da se oproste od ikone svetskog fudbala, čiji je kovčeg, inače, otvoren.

Pogrebna povorka će zatim u utorak krenuti ulicama Santosa, dela Sao Paola, i proći će ulicom u kojoj živi Peleova 100-godišnja majka. Na kraju, završiće na groblju od 32 sprata, gde će biti sahranjen u krugu porodice.

Njegovo telo je nešto ranije napustilo bolnicu u kojoj je preminuo, a u tom trenutku nebom je odjekivao vatromet. Potom je u pratnji policije povorka stigla na stadion kapaciteta 16.000.

Tamo je viđen veliki broj venaca, posteri sa brojem 10 i transparenti na kojima je pisalo "Živeo kraj", a ljudi su u kolonama prolazili i klanjali se legendarnom asu. Na oproštaj je stigao i prvi čovek FIFA Đani Infantino koji je izjavio saučešće njegovoj udovici Marsiji Aoki.

Podsetimo, Pele je preminuo 29. decembra u 83. godini u bolnici "Albert Ajnštajn" posle duge borbe sa rakom debelog creva.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati