Fudbal

[ Izvor: večernji list ]

24. 12. 2022. 09:45 10

Lovren: Niko ne može da mi brani šta ću da pevam

Hrvatski fudbaler Dejan Lovren napravio je skandal na proslavi bronzane medalje sa Svetskog prvenstva u Kataru, pošto je u jednom lokalu zajedno sa Marselom Brozovićem pevao pesme kontroverznog Marka Perkovića Tompsona, dok je na sve to skandirao i ustaški poklič "Za dom spremni".

Zbog toga je naišao na osudu mnogih, i u Hrvatskoj i pokušao je da se odbrani preko Instagrama, a međutim kada ni to nije prošlo - gostovao je u emisiji kod istomišljenika Velimira Bujaneca, inače novinara koga prate proustaški stavovi.

U takvom okruženju Lovrenu nije bilo teško da "pusti jezik" i obračuna se sa onima koji ga kritikuju, najavivši čak i tužbe, međutim nije otkrio i koga planira da tuži, niti zbog čega.

- Mesec dana, otkako smo krenuli na Svetsko prvenstvo nisam otvorio novine. Znam da je to pritisak i na mene, i na selektora i na ostale. Još do danas nisam otvorio niti jedne novine. Svi su mi ispričali kako su pisali o meni. Ja da sam salutirao fašistički? Neka ih bude sram! Tužbe sam već pripremio. Tu nema oproštaja! Ja predstavljam svoju državu i domoljublje. Nikad ne pozivam na nasilje i mržnju. Da, bio sam polupijan, ali i s razlogom srećan. Spreman sam za svoju državu! Zar ja to ne mogu izjaviti? Predstavljam svoju državu i narod koji možda nema glas. Ako ja ne mogu to reći, ko će reći? - rekao je Lovren u emisiji "Bujica" i dodao će će "tužiti jednog po jednoga", ali da nikada nikoga nije vređao.

Poručuje da je doček iz 2018. godine "bio spontaniji" kada je Šime Vrsaljko pevao, dok ga je sada nerviralo što je za sve postojao protokol. Ispostaviće se, protokolom je bilo zabranjeno i da se pevaju pesme Marka Perkovića Tompsona, čak se spekuliše da je Lovrenu "otet mikrofon" zbog toga.

- Dosta je to škakljivo pitanje. Nisam za ovu scenu iz 2018. (voditelji isključuju struju Tompsonu, prim. aut.) ni znao, prvi put vidim to s Modrićem i Tompsonom. Bio sam negde iza. Iskreno, šokantno. Ali opet, zapevali smo. To je poenta svega. Koliko god to ta neka manjina nije dopuštala. Mi, kada se skupimo, svi krenemo kao jedan. Mogu da nas ućutkaju samo kratkoročno i neće nas ućutkati. Ja sam za svoju domovinu spreman! Ja je volim, a da mi to neko brani, to neću dopustiti. Neću se u svojoj državi sramiti naših domoljubnih pesama. Nikad nisam niti ću pozivati na mržnju i nasilje jer za to nisam, ali da mi neko brani da nešto pevam, to neću. Imam prijatelje iz Srbije, poštujemo se međusobno i nemam s njima nikakvih problema. Ne želim da ulazimi u te teme - zaključio je Lovren, prenosi "Večernji list" njegove reči iz emisije.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 10

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati