Fudbal

I. V.

18. 12. 2022. 07:00 105

A MI 29... Vučić: Siguran sam da idemo u polufinale SP! (VIDEO)

Budući košarkaški trener Aleksandar Vučić osim što se, smatra on, u sve razume, najviše se hvali time da odlično poznaje sport i psihologiju, a kad je spojio jedno i drugo, po njegovim prognozama bio je siguran da će Srbija da ode u polufinale Svetskog fudbalskog prvenstva.

Nekoliko puta je predsednik države isticao da će, siguran je bio on, zahvaljujući kvalitetu Srbija biti među četiri najbolje ekipe na Mundijalu. U tome su ga zdušno pratili režimski tabloidi koji su najavljivali osvajanje titule i skalp Brazila na startu šampionata. Ipak, neko drugi je srušio Brazil i neko drugi je bio u polufinalu Svetskog prvenstva, upravo oni za koje je srpski ekonomski tigar baja u svim životnim sferama.

Ali zamalo...- Moja želja i upućujem je i selektoru Stojkoviću i svim našim fudbalerima je da u drugoj polovini godine uđemo u polufinale Svetskog prvenstva. Ja sam siguran da će ti momci to da urade. Ja verujem da mi možemo do polufinala. Ne na osnovu samog kvaliteta, jer nisam stručan za to. Na osnovu psiholohije, time se pomalo bavim. Ja sam jedan od retkih ljudi u Srbiji koji je celog Jaspresa pročitao. I to su hiljade stranica. I... ja mislim da mi možemo čak i do polufinala. Verovali ili ne - rekao je Vučić u svojim svakodnevnim pojavljivanjima na televiziji.

Kao što to obično biva - previše se sniva. Očekivanja su, naravno, bila nerealna, optimizan preuveličan, a on i "mediji" koji ga prate, euforični - od svega ostalo je samo 29. mesto Srbije na Svetskom prvenstvu, sramotne igre i rezultati, kao i gomila nerešenih stvari i kriminalno-menadžersko-huliganskih problema u srpskom fudbalu protiv kojih upravo on neće i ne može da se izbori.

Fudbal se tako samo srozao sa muškom košarkom, muškom odbojkom, vaterpolom, rukometom, sportovima u kojima smo nekad bili velesila, a sad smo druga, treća liga.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 105

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati