Fudbal

Direktno.rs

04. 12. 2022. 17:58 0

Mbape je klasa! Francuzi u četvrtfinalu

Fudbaleri Francuske savladali su 3:1 Poljsku u osmini finala Svetskog prvenstva u Kataru.

Strelci za Francusku bili su Žiru u 44. i Mbape u 74. i 90. minutu, a u poslednjim sekundama Levandovski je iz penala postavio konačan rezultat.

Didije Dešan je izveo najjači sastav, koji mu je doneo pobedu nad Dancima i overu prvog mesta u grupnoj fazi. Francuzi su od samog početka krenuli ofanzivno, igrali su ispred kaznenog prostora rivala, ali su Poljaci bili ti koji su imali prvi ozbiljan udarac. U 21. minutu Levandovski je oprobao udarac sa distance, ali je šutirao pored stative. U 30. minutu Žiru je imao najbolju šansu od početka. Nakon greške Poljaka, Dembele je pobegao po desnoj strani i gađao Žirua na drugoj stativi, ali je ovaj iz klizećeg starta šutirao pored stative.

Poljaci su uzvratili u 38. minutu iz još bolje prilike u kojoj su imali čak tri udarca. Zjelinski je šutirao pravo u Ljorisa, potom je naleteo na odbitaj, ali je izblokiran, da bi potom šutirao i Kaminski, ali su defanzivci Francuske odlično intervenisali. Kazna je usledila u 44. minutu, Mbape je odlično ugledao i proigrao Žirua, koji je u svom stilu pobegao čuvaru i pogodio kontra ugao za 1:0.Francuzi su nastavil da dominiraju i u nastavku. Grizman je opasno šutirao iz prekida, a potom je lopta umalo završila u golu posle Mbapeovog pokušaja i odbitka od jednog defanzivca Poljske. Da je Mbape bio malo više koncentrisan u nekoliko situacija, vrlo lako su Francuzi mogli da probiju odbranu Poljske, koja je sve više išla u napad i ostavljala prostor za kontre. Poljaci su preuzimali inicijativu, ali su se Francuzi odlično postavili i gotovo da nisu dopustili nijednu veću opasnost pred golom Ljorisa. Mbape se iskupio za nekoliko loših odluka i iz prve prave kontre u nastavku u 74. minutu pogodio za 2:0. Dembele je pobegao po desnoj strani, uneo loptu u sredinu i pravovremeno proigrao Mbapea, koji se namestio i poslao loptu pod prečku za ogromno vođstvo Francuza.

Didije Dešan je potom uveo Tirama i Komana da odmori Žirua i Dembelea i Francuzi su spustili gas i čekali kraj utakmice. U samom finišu, Mbape je ponovo pokazao kakav je majstor, Tiram mu je ostavio loptu, a ovaj prešao svog čuvara i poslao loptu ponovo pod prečku za 3:0! U nadoknadi vremena sudija je dosudio penal za Poljake, pošto je Tiram igrao rukom. Levandovski je prvo promašio, odbranio je Ljoris, ali je sudija odlučio da ponovi penal, a Poljak je pogodio za 3:1.

Francuska će se u četvrtfinalu sastati sa boljom iz duela Engleska - Senegal.

Francuska – Poljska 3:1

(Žiru 44, Mbape 74, 91 – Levandovski 99)

Stadion: Al Tumama (Doha); Sudija: Valensuela Žezus (Venecuela)

Francuska: Ljoris – Kunde, Varan, Upamekano, T. Ernandez – Rabio, Čuameni – Dembele, Grizman, Mbape – Žiru; Selektor: Didije Dešan

Poljska: Ščesni – Keš, Berežinski, Kivor, Glik, Frankovski – Šimanski, Krajhovijak, Zijelinski, Kaminski – Levandovski; Selektor: Česlav Mihnjevič

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati