Fudbal

Direktno.rs

22. 11. 2022. 07:59 3

Zbog kapa duginih boja nisu mogli na stadion (VIDEO)

Rigidna i vrlo oštra pravila izazivaju nezadovoljstvo pojedinih navijačkih grupacija u Kataru, ali i fudbalera. Podsetimo, Engleska i Vels su u poslednjem trenutku morali da odustanu od nošenja kapitenskih traka sa LGBT simbolima, a navijačima drugonavedene reprezentacije napravljen je problem prilikom ulazak na stadion na meč sa Sjedinjenim Američkim Državama.

Naime, grupa od nekoliko njih došla je na stadion noseći kape sa duginim bojama, što prema zakonima i pravilima Katara nije dozvoljeno.

Obezbeđenje ih je zaustavilo i nije im dopuštalo da uopšte uđu na stadion sve dok ne predaju kape. Navijači su se dugo prepirali, pokušavali su da shvate zbog čega moraju da predaju svoj komad odeće, a na jednom od snimaka se vidi kako članica obezbeđenja pokazuje na glavu, ukazujući da baš taj detalj pravi problem.

Srećom, do neke dalje eskalacije nije došlo, pošto su navijači Velsa morali da se povinuju pravilima, kako bi gledali meč u kojem su njihovi ljubimci remizirali sa Amerikancima (1:1).

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati