Fudbal

Direktno.rs [ Izvor: Sportske.net ]

21. 11. 2022. 22:05 0

Prvi remi na Mundijalu: Amerika - Vels 1:1

U prvom kolu grupe B Svetskog prvenstva u Kataru, fudbaleri Sjedinjenih Američkih Država remizirali su sa Velsom rezultatom 1:1 na stadionu Ahmad Bin Ali u Kataru. Pogodak za Amerikance postigao je Timoti Vea u 36. minutu, dok je za gol Velšana zaslužan Geret Bejl u 82. minutu.

Izabranici Grega Brehaltera su praktično od samog početka susreta nametnuli svoj ritam i kroz upadljivo veći posed od rivala gradili svoju igru. Prvu priliku na meču propustio je Sardžent koji je glavom posle centaršuta s leve strane pogodio stativu, da bi "Jenkiji" nastavili sa ofanzivnim naletima i nakon toga.

Takav pristup igri se Amerikancima i isplatio, Vels često nije izlazio visoko napred, ali je jedan propust bio dovoljan, Pulišić je preciznim dodavanjem praktično spojio hitronogog Timotija Veu, sina legendarnog Žorža, koji je mirno zatresao mrežu u 36. minutu.Selektor Velšana Rob Pejdž pokušao je da razdrma svoj tim izmenom, Džejmsa je zamenio klasičan napadač Mur, pa su ostrvljani zaista zaigrali mnogo ofanzivnije od tog trenutka. Pomak bio vidljiv, Tarner je morao da reaguje kod pokušaja Mura, a udarac Dejvisa glavom završio je preko gola.

Ofanziva Velšana trajala je još malo, što je SAD iskoristio da se nametne i stvori mekoliko opasnih situacija pred kaznenim prostorom rivala. Odjednom, maltene ni iz čega, Vels je zasluženo dobio penal. Prekršaj je postojao nad Bejlom koji je iskusno postavio nogu ispred lopte, a kapiten svoje ekipe bio je neumoljiv sa kreča i doneo izjednačenje Velsu u 82. minutu. Nakon toga, promene rezultata nije bilo iako je mladi Džonson imao priliku, pa se čini nakon svega viđenog da je nerešeni ishod bio i jedini realan.Naredni mečevi u okviru grupe B na programu su 25. novembra, Vels čeka duel sa Iranom, dok će SAD će ukrstiti koplja sa Engleskom.

SAD – Vels 1:1 (1:0)

(Vea 36 – Bejl 82pen)

Stadion: Ahmad bin Ali, Sudija: Al Jasim (Katar)

SAD: Tarner, Robinson, Cimerman, Rim, Dest, Musa, Adams, Mekeni (od 66. Aronson), Sardžent, Vea, Pulišić.

Vels: Henesi, Dejvis, Rodon, Mefam, Vilijams, Remzi, Ampadu, Roberts, Džejms (od 46. Mur), Bejl, Vilson.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati