Fudbal

Direktno.rs [ Izvor: Sportske.net ]

21. 11. 2022. 19:04 0

Holandija u završnici srušila hrabri Senegal

Fudbaleri Holandije pobedom su otvorili Mundijal, pošto su savladali selekciju Senegala rezultatom 2:0. Heroj Holanđana bio je Kodi Gakpo, koji blista ove jeseni, u 84. minutu iskoristio je odličan centaršut De Jonga, da bi u nadoknadi Klasen postigao i drugi gol za potvrdu pobede i veliko slavlje "lala". Luj van Gal je izveo najjaču postavu, bez rovitog Memfisa Depaja, u formaciji 3-5-2, a posle dužeg vremena Matijs de Liht je dobio prednost ispred Timbera, uz Van Dajka i Akea. Damfris i Blind su napadali po bokovima, De Jong je držao vezni red, a ispred njega Berghaus i Gakpo i kao najistureniji Jansen i Bergvajn.

Na drugoj strani, izostanak Sadija Manea još kako se osetio, Senegalci nisu bili toliko opasni, iako se u igri Holandije osetila nesigurnost u odbrani. Holanđani su već posle četiri minuta imali opasnu situaciju, Gakpo se ubacio iz drugog plana i vratio povratnu, ali je za dlaku zakasnio Bergvajn.

Senegalci su praktično jednom pripretili, doduše ne udarcem u okvir gola, ali je Ismaila Sar bio u opasnoj poziciji, međutim, njegov udarac je izblokiran. Do odlaska na odmor, De Jong se našao u opasnoj poziciji, vezista Barse dobio je loptu u šesnaestercu i bio je sam, ali je oklevao, zalamao i na kraju izgubio loptu.U 40. minutu Berghaus je imao još jednu šansu, takođe je bio neprecizan, pa se na poluvreme otišlo bez golova.

I drugo poluvreme proteklo je prilično tvrdo, bez izglednih prilika, iako su Holanađni uspeli da dodatno prebace težište na polovinu rivala. Ipak, to je otvorilo više prostora da Senegalci napadnu iz kontri, što su i učinili. Prvo je u 65. minutu Dia iskosa sa desne strane gađao prvi ugao, odlično je odbranio Nopert, baš kao i osam minutaa kasnije kada je zaustavio snažan udarac Idrise Gana Geja sa nekih 20 metara.

Luj van Gal je u drugom poluvremenu prvu promenu napravio na isteku časa igre, uveo je Depaja koji nema snage za 90 minuta, ali su Holanđani prilično teško pronalazili rupe u dobro organizovanoj odbrani Senegalaca.

Koliko su Holanđani bili bezidejni u napadu potvrđuje i neverovatan podatak da nisu imali nijedan udarac u okvir gola sve dok ga nisu i postigli u 84. minutu! Tada su na scenu stupili De Jong i Gakpo. Prvi je odlično centrirao, a drugi iz drugog plana samo glavom skrenuo u gol za 1:0!Senegalci su pokušali da uzvrate, imali su novi opasan pokušaj u 86. minutu, Nopert je ponovo odlično odbranio. U poslednjim trenucima meča, Depaj je šutirao iskosa sa desne strane, Mendi je odbio loptu, ali samo do Klasena koji pogađa za konačnih 2:0. U narednom kolu ove grupe, u petak se sastaju Katar - Senegal (14.00) i Holandija - Ekvador (17.00).

Senegal – Holandija 0:2 (0:0)

(Gakpo 84, Klasen 98)

Stadion: Al Tumama (Doha); Sudija: V. Sampaio

Senegal: Eduar Mendi – Jusuf Sabali, Kalidu Kulibali, Abdu Dijalo – Nampalis Mendi, Šeik Kujate, Idrisa Gej, Pape Abdu Sise Krepin Diata – Ismaila Sar, Bulaje Dia; Selektor: Rigober Song

Holandija: Andris Nopert – Dejli Blind, Nejtan Ake, Virdžil van Dajk, Matijs de Liht, Denzel Damfris – Stiven Berghuis, Frenki de Jong – Stiven Bergvajn, Kodi Gakpo, Vinsent Jansen; Selektor: Luj van Gal

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati