Fudbal

Direktno.rs [ Izvor: RTS ]

21. 11. 2022. 06:00 7

ZABRANJENO: Šta sve ne smete da radite u Kataru?

Katar nije baš najbolje mesto za održavanje Mundijala, ukoliko to gledamo sa aspekta fudbalskih navijača, jer će ograničenja i zabrane biti strože nego ikad. I pored kazni i brojnih ograničenja očekuje se da će čak milion turista doći u Katar tokom najveće fudbalske smotre na svetu.

Ukoliko budete išli da gledate Srbiju na nekoj od narednih utakmica, znajte da to može, ako ne poštujete pravila, skupo da vas košta jer duga je lista zabrana za turiste u ovoj konzervativnoj zemlji na Bliskom istoku.

U Katar nećete moći da unesete: svinjsko meso, elektronske cigarete, alkohol, religijske knjige i predmete, narkotike, kao i pornografski materijal.

Alkohol ćete moći da pijete tri sata pre nego što meč počne, odnosno sat pošto se utakmica završi. Osim toga, čaša piva će vas koštati najmanje 13 dolara u zonama za konzumaciju, a ukoliko pivo naručite u hotelu, račun može izaći i na 80. Cena je papreno visoka zbog takse na greh koja je uračunata u nju.

Policija neće tolerisati nijedan vid snimanja i fotografisanja: religijskih mesta, vojnih baza, policijskih stanica i gradilišta.

Zakon o privatnosti je jako strog u ovoj zemlji, pa možete biti lako uhapšeni zbog objavljivanja na društvenim mrežama ukoliko ono što kačite neko shvati uvredljivo.

Ono što vas još može smestiti u zatvor je: ispijanje alkohola van zona koje su za to predviđene, klađenje, psovanje, pljuvanje i svaki vid fizičke bliskosti na javnom mestu.

Da bi izbegli hapšenje svojih sunarodnika, Engleska u Dohu šalje specijalizovane "čuvare mira" koji će sprečavati turiste da krše zakone morala

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 7

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati