Fudbal

[ Izvor: Sportske.net ]

10. 11. 2022. 20:32 0

Juve bez Vlahovića došao do pete pobede u nizu

Kako sezona odmiče, Juventus je sve bliži vodećima na tabeli, a novi korak napred ''Stara dama'' je napravila večeras na gostovanju u Veroni, gde je upisala i petu uzastopnu pobedu u Seriji A. Juve je slavio sa 1:0 i ovom pobedom se probio na treće mesto sa 28 bodova, iza Intera sa 38 i Milana sa 30 bodova, a Verona je ostala na poslednjem mestu sa svega pet osvojenih bodova.

Od ukupno četvorice srpskih reprezentativaca u ove dve ekipe, samo je Filip Kostić bio starter u Juventusu, Vlahović nije bio u protokolu zbog povrede, a Lazović i Ilić su bili na klupi za rezerve u domaćem timu. Drugo poluvreme počelo je prilikom za defanzivca domaćih Davidoviča koji je zahvatio loptu posle centaršuta iz slobodnog udarca, ali je zamalo bio neprecizan.

A onda, na isteku 60. minuta igre, Juventus stiće do vodećeg gola! Moaz Kien je probio kroz sredinu, ušao u kazneni prostor i sa petnaestak metara uputio udarac, lopta je zakačila Davidoviča, prevarila golmana Montipa - 0:1. Trener Verone Salvatore Boketi je odmagh reagovao dvostrukom izmenom, poslao je na teren Velosa i našeg Darka Lazovića umesto Sulemane, i Doiga.

Ali, utakmica je ušla u ritam koji odgovara Juventusu, vreme je radilo za goste, pa nekih petnaestak minuta nije bilo novih uzbuđenja, sve do kornera za domaće u 75. minutu i sporne situacije u kaznenom prostoru Juventusa. Veloso je šutirao, lopta je pogodila Danila u ruku, ali posle intervencije iz VAR sobe, sudija Di Belo je odlučio da nema elemenata za najstrožu kaznu.Darko Lazović je u 82. minutu iznudio novi korner za Veronu, ali domaći nisu uspeli da još jednom značajnije ugroze gol Matije Perina. Međutim, minut kasnije - penal za Veronu! Marko di Belo je procenio da Bonućijev start može da se okarakteriše kao opasna igra u kaznenom prostoru Juventusa. Ali, posle pregledanog snimka promenio je odluku, pa je i ova prilika za domaće propuštena.

Nije se Verona predavala i u nadoknadi vremena je iznudila slobodan udarac na ivici kaznenog prostora, uz isključenje Aleksa Sandra! Loše je izveden taj slobodan udarac, minut kasnije je i Verdi pripretio sa ivice šesnaesterca, šutirao je pored gola, iako je imao Lazovića u boljoj poziciji.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati