Fudbal

Dejan Peković

04. 11. 2022. 06:00 3

Piše Dejan Peković: Zvezda pokazala šta sve NEMA

Izaći protiv Monaka u Monte Karlu sa pet ofanzivnih igrača i sa jednim kreatorom - korektorom - defanzivcem u veznom redu je fudbalsko samoubistvo. Možda se u Superligi Srbije može igrati u ovakvom sistemu i sa igračima sa takvim karakteristikama, ali ne i protiv Monaka, koji se takmiči u Francuskoj i jedan je od finansijski najmoćnijih klubova.

Liga 1 je liga sa najviše brzih igrača na svetu, sa izuzetno agresivnim i čvrstim igračima u veznom redu. Kada ostavite igrače kao što je Voland, koji se pojavljuje kao drugi napadač i igra između linija, stalno se nudeći kao rešenje u samoj završnici, to je za igrača takvog kvaliteta prava poslastica, jer nije imao igrača na leđima i mogao je bez velike potrošnje da bude svež i ubitačan u završnici.

Zvezda je možda izašla da pokaže šta ima, a pokazala je šta sve nema. Ideja trenera Milojevića da izađe sa dva brza krilna igrača, Mitrovićem i Bukarijem, pa uz njih još Katai i Ivanić a ispred njih Pešić sa samo Kangom koji treba sve da "krpi" - od prvog minuta je bila osuđena na poraz.

Zadovoljiti "javnost" da se izađe ofanzivno je sve kontra od struke, analize, čvrstine i gustine neophodne na sredini terena da biste parirali i pobedili nekog velikog protivnika, još u gostima.

Dejan Peković, bivši fudbaler, a sada fudbalski agent i stručni konsultant u emisiji "Fudbal fest" na RTCG

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati