Fudbal

Milan Zarić

02. 11. 2022. 22:53 0

Juve ide u LE, Benfika ispred PSŽ! Dinamo ispao

Fudbaleri Juventusa su doživeli u peti poraz u grupnoj fazi Lige šampiona, pošto su kod kuće izgubili od Pari Sen Žermena sa 1:2 i takmičenje su okončali sa samo tri boda. Ali, uspeli su da izbegnu evro-eliminaciju, pa će nastaviti takmičenje u Ligi Evrope. Takve sreće nije bio Dinamo, koji je porazom od Čelsija (1:2) okončao evropsku priču za ovu sezonu.

Strepeo je Juventus uoči ovog kola, igrao je sa Pari Sen Žermenom, od kog je izgubio, ali i osluškivao kako se odvija meč Makabi - Benfika. A pošto je izraleski prvak ubedljivo izgubio, sa čak 6:1, to je značilo da će italijanski gigant i pored razočaravajućeg nastupa u Ligi šampiona ipak da nastavi evropsku priču. Doduše, u Ligi Evrope.

Bio je Juventus silno oslabljen u meču sa "svecima", ali je i odigrao kudikamo bolji meč od prethodnih. Bio je konkurentan, u nekim momentima i bolji rival, međutim, gosti su znali da koriste šanse, što im je i doneo pobedu.

Prvu šansu koja im se ukazala Parižani su iskoristili već u 13. minutu. Tada je Mesi izbacio Mbapea, koji je uspeo da prevari golmana Ščešnog i da donese prednost PSŽ-u - 1:0.

Juventus je, ipak, uspeo da se oporavi do poluvremena, pa je u 39. minutu poravnao. Posle prekida se najbolje u kaznenom prostoru Parižana snašao Bonući, koji je iskoristio asistenciju Kvadrada da poravna.

"Stara dama" nije uspela da zadrži remi do kraja, za šta je najzaslužniji Nuno Mendeš. Samo što je ušao u igru portugalski levi bek je pobegao poslednjoj liniji Juventusa, odlično je reagovao posle dodavanja Mbapea i postavio je, ispostavilo se kasnije, konačnih 1:2.

Međutim, Juventus je uspeo da izbori evropsko proleće uprkos ovom porazu, za šta mora da bude zahvalan Benfiki, koja je u gostima ubedjivo savladala Makabi - 6:1. Pobedu "orlovima" doneli su Ramoš, Musa, Grumaldo, Silva, Arauho i Žoao Mario, dok je jedini gol za Makabi, i to izjednačujući za 1:1, postigao Šeri sa penala.

Ovom pobedom Benfika je takmičenje završila kao prva u grupi, i to zahvaljujući jednoj stvari. Naime, PSŽ i Benfika su bili bodovno izjednačeni, a kako međusobni skor i gol razlika nisu doneli odluku ko je bolji, to je učinio veći broj datih golova u gostima - a tu su bolji bili lisabonski "orlovi". 

Dinamo iz Zagreba nije uspeo da napravi čudo u poslednjem kolu, pošto je izgubio od Čelsija sa 2:1, te je tako takmičenje u grupi E okončao na poslednjem mestu sa četiri boda.

Ali, nije loše meč počeo za Dinamo, naprotiv. "Modri" su hrabro ušli u utakmicu u Londonu, pa su do prednosti došli već u sedmom minutu, kada je pogodio Bruno Petković. A kako im je u tim trenucima odgovarao i rezultat sa meča Milan - Salcburg, delovalo je da čudo, ipak, može da se dogodi i da će prvak Hrvatske da izbori mesto u Ligi Evrope.

Međutim, oporavio se brzo Čelsi od početnog šoka, pa je već do poluvremena okrenuo rezultat. Sterling je posle dodavanja Obamejanga izjednačio u 18. minutu, da bi pobedu "plavcima" doneo Zakarija u 30. minutu.

Čelsi je takmičenje u grupi E okončao na prvom mestu sa 13 bodova, dok je Milan drugi, pošto je kod kuće savladao Salcburg sa 4:0.

Mančester siti je overio prvo mesto u grupi G pobedom protiv Sevilje od 3:1, a Kopenhagen i Dortmund su na "Parkenu" podelili bodove - 1:1.

LIGA ŠAMPIONA, 6. KOLO

GRUPA E

Milan - Salcburg 4:0 (1:0)
(Žiru 14, 57, Krunić 46, Mesijas 90+1)

Čelsi - Dinamo Zagreb 2:1 (2:1)
(Sterling 18, Zakarija 30 - Petković 7)

GRUPA F

Real Madrid - Seltik 5:1 (2:0)
(Modrić 6 pen, Rodrigo 21 pen, Asensio 51, Vinisijus 61, Valverde 71 - Žota 84)

Šahtjor - Lajpcig 0:4 (0:1)
(Nkunku 10, Silva 50, Soboslai 62, Bondar 68 ag)

GRUPA G

Kopenhagen - Dortmund 1:1 (1:1)
(Haraldson 41 - Azar 23)

Mančester siti - Sevilja 3:1 (0:1)
(Luis 52, Alvarez 73, Marez 83 - Mir 31)

GRUPA H

Juventus - PSŽ 1:2 (1:1)
(Bonući 39 - Mbape 13, Mendeš 69)

Makabi - Benfika 1:6 (1:1)
(Šeri 26 pen - Ramoš 20, Musa 59, Grimaldo 69, Silva 73, Arauho 88, Mario 90+2)

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati