Fudbal

Milan Zarić

18. 09. 2022. 18:59 2

Pešić skratio Zvezdine muke protiv Napretka

Fudbaleri Crvene zvezde uspeli su da dođu do tri boda u 12. kolu Superlige Srbije, pošto su, posle mučenja, kod kuće savladali Napredak sa 1:0. Strelac jedinog gola bio je Aleksandar Pešić u 68. minutu.

Kao i u nekim prethodnim mečevima, crveno-beli su se mučili, naročito u prvom poluvremenu izabranici Miloša Milojevića nisu imali mnogo ideje u napadu, nisu uspevali da probiju bedem rivala...

Zvezda je na startu imala veći posed lopte, što je bilo i očekivano, međutim nije to u prvom poluvremenu donosilo neki rezultat. Naprotiv, Napredak je bio taj koji je prvi došao do šanse, budući da je u 17. minutu Čečarić pokušao iz kaznenog prostora, ali je poslao loptu preko gola.

Četiri minuta kasnije pokušao je Bojan Matić da iznenadi Borjana, ali mu to nije pošlo za rukom. Nakon toga je usledila i prva kakva-takva šansa za Zvezdu, jer je u 24. minutu Katai probao posle centaršuta Gobeljića, no golman "čarapana" Petrić je lako intervenisao.

Najbolju šansu u prvom delu Zvezda je imala u 31. minutu, kada nikome nije bilo jasno kako crveno-beli nisu postigli gol. Prošao je tada po levoj strani Rodić, loptu je odbio golman Petrić, pravo na nogu Marku Gobeljiću, koji je sa sedam, osam metara promašio prazan gol.

Do kraja poluvremena više nije bilo velikih šansi, pa je Milojević odlučio da na poluvremenu izvrši izmene. Ušao je Ivanić odmah na poluvremenu, nešto kasnije Ben i Kangva, što je pokrenulo aktuelnog šampiona.

Napadali su crveno-beli i rezultat je stigao u 68. minutu, kada je probijen bedem Kruševljana. Katai je tada prošao po levoj strani, našao je u kaznenom prostoru Aleksandra Pešića, koji je glavom uspeo da zatrese mrežu i, ispostavilo se kasnije, da slomi otpor Napretka.

Gosti su pokušali da dođu do boda, imali su šansu u 77. minutu, kada je Eraković zaustavio nalet gostiju, da bi šest minuta kasnije domaćin još jednom zatresao mrežu. Međutim, VAR je reagovao, te je poništio gol Kangve zbog igranja rukom.

Bilo kako bilo, taj poništen gol na kraju nije mnogo uticao na crveno-bele, jer su priveli meč kraju i došli su do tri boda pred reprezentativnu pauzu, tokom koje će trener Miloš Milojević sa saradnicima pokušati da podigne formu svojih izabranika.

CRVENA ZVEZDA - NAPREDAK 1:0 (0:0)

Stadion: "Rajko Mitić". Strelac: Pešić u 68. minutu. Sudija: Nenad Minaković.

CRVENA ZVEZDA : Borjan – Gobeljić, Eraković, Dragović, Rodić – Mijailović (od 46. Ivanić), Kanga – Bukari (od 62. Ben), Nikolić (od 62. Kangva), Katai (od 84. Sanogo) – Pešić (od 88. Mitrović)

NAPREDAK: Petrić – Vukajlović, Kerkez, Đeković, Putinčanin – Krstić (od 59. Pantić), Bolha – Čečarić (od 59. Đ. Jovanović), Mićin (od 69. Stevanović), Bastajić (od 76. Šarić) – Matić (od 76. Kočić).

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati