Fudbal

R. Ć.

08. 09. 2022. 20:09 3

Luda utakmica: Partizan od 0:2 do 3:3 u Češkoj

Fudbaleri Partizana odigrali su nerešeno (3:3) protiv ekipe Slovacko u Češkoj u okviru prvog kola grupe D Lige konferencija. Crno-beli su sa igračem manje smanjili prednost Čeha pogotkom Dijabatea u 47. minutu, zatim Dijabate izjednačuje u 53. minutu, a u 62. Rikardo Gomeš postiže vodeći gol za Partizan. U 83. minutu, domaća ekipa ipak izjednačuje golom Kozaka.

Već na samom početku domaćin je preuzeo inicijativu i krenu ofanzivno. Marković je u 2. minutu intervenisao i sprečio ekipu Slovackog da zapreti golu crno-beli. Ovaj napad kao da je bio uvertira u ono što sledi. Nedugo nakon toga, u 5. minutu,  Kalabiška je primio pas od Petržalke, šutirao je sa distance, a Popović je bio nemoćan da zaustavi loptu i Partizan prima gol. 
Nisu imali igrači Partizana sreće, pa im je gol poništen zbog ofsajda u 17. minutu. Dobio je Natho pas u prostor, izašao je ispred golmana Slovackog zajedno sa Rikardom i asistirao mu je za pogodak. Sudija je digao zastavicu i pokazao da je ofsajd.

Videlo se na samom početku da će Partizan imati velike probleme tokom ovog susreta. Domaćin je agresivniji i drži je situaciju pod kontrolom. Nova neprilika za crno-bele desila se u 20. minutu. Domaćin je izveo korner, zatim je usledilo ubacivanje lopte, igrač Slovackog udara glavom i pogađa stativu. Kalabiška se našao na pravom mestu u pravom trenutku i Partizan prima drugi gol.

Da ne sreća ne dolazi sama, svedoči to da je u 23. minutu Belić zbog nepromišljenog starta dobio crveni karton. Do kraja prvog poluvremena domaća ekipa je više puta zapretila mreži crno-belih, ali na svu sreću nije bilo ozbiljnijih pretnji.

Na početku drugog poluvremena crno-beli uspevaju da smanje prednost pogotkom Dijabatea u 47. minutu.  Dijabate vraća Partizan "iz mrtvih" novim pogotkom u 53. minutu. Dijabate je driblao sleva, jedna biciklica, šut, pa onda od noge igrača Slovackog u bliži ugao i mrežu za 2:2.Partizan se kao fenks digao iz pepela i u 62. minutu Rikardo Gomeš postiže gol, tako što je dočekao na volej loptu upućenu Dijabateu, posle centaršuta Traorea. Štoper koji je čuvao Dijabatea je glavom odbio centaršutdirektno na nogu napadača Partizana.

Novi maler za igrače Partizana usledio je tokom 73.minutu, kada je Natho zbog povrede morao da izađe iz igre. Trudio se Patizan sve do 83. minuta da održava prednost, ali domaći izjadnačuju golom Kozaka, koji se našao ispred golmana Popovića i lopta koja je šutnuta ka golu Partizana se odbila u njegovu nogu i skrenula u gol crno-belih.

Borili su se igrači Partizana do samog kraja, Rikardo Gomeš je čak pogodio i prečku, ali na kraju je ostao nerešen regultat. S obzirom na to kako je započeta utakmica, igrači Partizana su uspeli da se izvuku iz ogromnog problema.

Slovačko - Partizan 3:3 (2:0)

Stadion: Gradski. Sudija: Rob Harvi (Irska). Strelci: Kalabiška 5, 20, Kozak 83 - Dijabate 47, 52, Rikardo 62. Žuti karton: Kozak, Hofman, Doski (Slovacko), Natho, Saničanin, Urošević (Partizan). Crveni karton: Kristijan Belić (Partizan) u 22. minutu

SLOVAČKO:Ngujen, Rajnberk (od 76. Rajnberk), Hofman, Kadlec, Kalabiška, Petržela (od 87. Šašinka), Daniček (od 77. Kohut), Havlik, Holcer, Kozak (od 65. Sinijavski), Mihalik (od 65. Večeta).

PARTIZAN): Popović,– Marković, Vujačić, Saničanin, Živković (od 46. Andrade), Traore, Natho (od 73. Filipović), Belić, Urošević, Dijabate, Rikardo.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati