Fudbal

Direktno.rs

01. 09. 2022. 13:30 0

Poslednje zbogom: Komemoracija Milutinu Šoškiću (FOTO)

Legendarni Milutin Šoškić koji je najveći trag ostavio dok je bio golman Partizana, preminuo je 27. avgusta u 84. godini. Komemoracija legendarnom asu održana je u sali za sednice Skupštine grada Beograda, a od njega su se oprostili porodica, prijatelji, fudbalski radnici, poštovaoci...

Među prisutnima bili su Ivica Dačić, predsednik FK Partizan Milorad Vučelić, potpredsednik Miloš Vazura, v.d. zamenik predsednika FSS Nenad Bjeković, predsednik FK Crvena zvezda Svetozar Mijailović, ministar prosvete Branko Ružić... Bili su tu i Albert Nađ, Darko Tešović, Ivica Kralj, Ljubiša Tumbaković, ali i "večiti rivali" poput Dušana Savića ili Dobrivoja Tanasijevića.

- Bio je prvi među jednakima, a prvi među jednakima i velikima. Biti zvezda u Paritzanovom sazvežđu je već nešto veliko, a biti najveća zvezda, to je nešto veličanstveno. To je bio, postao i ostao naš Milutin Šoškić Šole. Njegova duša se već priprema na put ka Kosovu i Metohiji, sa koga je ponikao i koje će sa nebeskih visina i sada čuvati. Baš kao što će pomagati i svim čuvarima mreže Partizana - rekao je predsednik JSD Partizan Milorad Vučelić, pa dodao:

- Bio je zvanično najbolji golman sveta, potvrđeno sa utakmicom koja je igrana protiv Engleske. Za Partizan je odigrao 410 utakmica i dao jedan gol, i to Crvenoj zvezdi. Bio je junak finala Kupa šampiona '66. I pored svih drugih svojih utakmica, igrao je i krilnog napadača u RK Partizana - istakao je Vučelić i podvukao:

- Milutin Šoškić je za sve nas koji ga pamtimo sa fudbalskih terena, bio i ostao pojam golmana. Sve se odmeravalo prema Milutinu Šoškiću. Partizanu je bio odan i kad je prvi put u istoriji bio pred ispadanjem iz lige, kao i kad se vratio u Partizan. Kod njega su se stopile i božiji dar i ljudske vrline. Milutin Šoškić će večno ostati najveća zvezda u duši svih partizanovaca. Neka je večna slava i hvala Milutinu Šoškiću Šoletu.

Prisutnima u sali Skupštine grada Beograda obratio se i Nenad Bjeković ispred Fudbalskog saveza Srbije.

- Dragi Šole, kad neko u Srbiji izgovori golman, prva asocijacija je Milutin Šoškić. Za života je postao sinonim za svoju poziciju, takav zaslužuje mesto među besmrtnima. Bio si mi idol i fudbalska veličina koja je u velikoj meri usmerila moju igračku i trenersku karijeru. Zavoleo sam fudbal zbog fenomenalne generacije 1960. godine - rekao je Bjeković i istakao:

- Gledao sam i navijao i divio se Partizanovim bebama, koje si upravi ti svojom klasom i harizmom predvodio do finala Kupa šampiona '66 godine. Ne postoji fudbaler iz te generacije koji mi nije rekao da najveće zasluge za taj uspeh pripadaju tebi. Tvoje bravure na "Old Trafordu" protiv Mančester junajteda i danas svi porede sa najvećim fudbalskim umetnostima. U tebi sam imao vrhunskog mentora. Svi smo mi prolazni, ali ostaju dela. Tvoja dela su večna i ostaće zauvek u našim srcima - poručio je Bjeković.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati