Fudbal

Milan Zarić

18. 08. 2022. 22:54 1

Partizan na korak do evropske jeseni

Fudbaleri Partizana na korak su do plasmana u grupnu fazu Lige konferencija, budući da su u prvom meču plej-ofa kod kuće savladali Hamrun sa 4:1. Revanš je za sedam dana, međutim već sada je jasno da su crno-beli većinu posla završili u prvoj utakmici.

Ostao je "parni valjak" bez Lige šampiona, posle eliminacije od AEK-a iz Larnake, pa ja zato meč sa Maltežanima bio "biti ili ne biti".

I krenuli su izabranici Gordana Petrića stegnuto, prvi su čak i gosti pripretili, da bi se sve promenilo u 15. minutu, kada je Rikardo iskoristio dodavanje Meniga, obišao je golmana Hamruna i pogodio za 1:0.

Od tog trenutka crno-belima je bilo mnogo lakše da igraju, pa su do kraja poluvremena dali još dva gola. Najpre je Urošević pogodio posle kornera, da bi Dijabate krunisao sjajnu akciju i dodavanje Andradea sa 3:0.

Hamrun je bolje počeo drugo poluvreme, pritisnuo je defanzivce Partizana i došao je do poravnanja u 52. minutu, kada je ostao zaboavljen Gijomije i uspeo je da savlada Popovića. Međutim, da na Maltu odu sa plus tri potrudio se Patrik Andrade, koji je iskoristio dodavanje Rikarda i tako je postavio konačnih 4:1.

Drugo poluvreme: Partizan - Hamrun 4:1 (3:0)

KRAJ MEČA! Partizan je ostvario ubedljiv trijumf i na korak je do gruone faze Lige konferencija.

82. minut - Van igre je izašao Andrade, koji je večeras odradio dobar posao. Dao je gol, asistirao je Dijabateu, pa je umesto njega ušao Nemanja Jović.

77. minut - GOOOOOL! PARTIZAN JE OVDE SVE ZAVRŠIO - 4:1. Patrik Andrade je našao put do mreže, i to posle dodavanja Gomeša, te su sada crno-beli tako blizu jeseni u Evropi.

66. minut - Prebacili su crno-beli težište igre na polovinu rivala, imali su i dobru šansu preko Andradea, ali je lopta otišla pored gola.

55. minut - Panika pred golom Partizana posle još jednog kornera, ponovo je bilo opasno, ali su domaći nekako uspeli da otklone opasnost.

52. minut - GOOOOL! SMANJIO JE HAMRUN NA 3:1! Sam je ostao Gijomije posle kornera, niko ga nije čuvao, pa mu nije bilo teško da iz neposredne blizine savlada Popovića.

46. minut - Nastavljen je meč u Humskoj.

Prvo poluvreme: Partizan - Hamrun 3:0

KRAJ POLUVREMENA! Partizan ima ubedljivu prednost i na pravom je putu da već posle prvog meča reši dileme oko plasmana u grupnu fazu Lige konferencija.

45. minut - Poništen je gol Hamruna. Nije Popović dobro intervenisao posle slobodnog udarca, odbio je loptu, do koje je pre došao od napadača malteškog tima, koji ju je izbio, nakon čega je Hamrun dao gol. Međutim, slovački sudija je poništio gol zbog očiglednog faula.

34. minut - GOOOOL! PARTIZAN IMA 3:0! Odličnu akciju su odigrali crno-beli, Menig je izbacio Andradea, on je bio nesebičan, pa je dodao do Fuseinija Dijabatea, koji je lako pogodio mrežu Maltežana.

26. minut - GOOOOOL! 2:0 ZA PARTIZAN! Vujačić je posle kornera odlično skočio, glavom je asistirao kapitenu Slobodanu Uroševiću, koji je na drugoj stativi loptu samo prosledio do mreže.

24. minut - Crno-belima je mnogo lakše da igraju posle gola Rikarda. Imaju za sada više od igre, pa navijači priželjkuju da će tu igru i krunisati.

16. minut - GOOOOL! VODI PARTIZAN - 1:0. Rikardo je obišao golmana posle dodavanja Meniga i lako je zatresao mrežu.

7. minut - Prvi su na utakmici pripretili Maltežani. Džoni je napravio karambol po desnoj strani, ali ga je Slobodan Urošević u poslednjem trenutku izblokirao.

5. minut - Ni ovaj meč, baš kao ni onaj protiv AEK-a iz Larnake nije prošao bez skandiranja protiv uprave.

3. minut - Zanimljive scene na tribinama, tačnije na "severu", gde su smešteni navijači Hamruna, a odakle odjekuje zvuk trube.

1. minut - Počeo je meč u Humskoj.

PARTIZAN - HAMRUN 4:1 (3:0)

Stadion: FK Partizan. Strelci: Rikardo u 16, Urošević u 26, Dijabate u 34. i Andrade u 77. minutu za Partizan, a Gijomije u 52. za Hamrun. Sudija: Filip Glova (Slovačka). Žuti kartoni: Živković, Belić (Partizan), Borg (Hamrun).

PARTIZAN: Popović - Marković, Vujačić, Saničanin - Živković, Fejsa, Andrade (od 82. Jović), Urošević - Dijabate (od 90. Baždar), Menig (od 59. Belić) - Rikardo (od 90. Terzić).

HAMRUN: Bonelo - Korbolan (od 78. Sou), Borg, Bjeličić, Komenzuli - Emerson, Giljomije, Prša - Džoni (od 72. Dodo), Domingos (od 73. Montebeljo), Nedeljković (od 46. Mašike).

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati