Fudbal

Milan Zarić

18. 08. 2022. 06:46 22

ČUDNI POTEZI Stanković u Izraelu sve promašio

Fudbaleri Crvene zvezde su poraženi u prvom meču plej-ofa za Ligu šampiona od Makabija (2:3), iako su crveno-beli imali sve u svojim rukama i mogli su do mnogo povoljnijeg rezultata. Na kraju, koštali su ih manjak hrabrosti, poroznost u odbrani, ali i očajne izmene Dejana Stankovića.

Ušli su crveno-beli u meč sa željom da se nadigravaju, to je jasno moglo da se zaključi po postavi koju je na teren poslao Stanković, međutim na terenu je situacija bila posve drugačije.

Zvezda se na startu povukla, čekala kontre kojih nije bilo, dok je igrače srpskog šampiona Makabi saterao u kazneni prostor. I takva igra jednostavno nije mogla da prođe nekažnjeno.

Pjero je matirao Borjana, a kada se činilo da je Zvezda u gotovo bezizlaznoj situaciji, usledila je hrabrija igra, koja je u drugom delu prvog poluvremena donela preokret. Pešić i Kanga su pogodili, za zadovoljstvo navijača i stručnog štaba, da bi drugo poluvreme bilo potpuno drugačije.

Ponovo su se igrači Zvezde povukli, prepustili su inicijativu Makabiju i nisu mogli da dođu do daha. Potpuno su pali u nastavku, odbrana je bila prilično nesigurna, a epilog su dva primljena gola u razmaku od samo devet minuta. Jednostavno, to se u ovoj fazi takmičenja ne prašta.

Nisu imali hrabrosti fudbaleri Zvezde, nije je imao ni Dejan Stanković, koji je zbunio sve izmenama u drugom poluvremenu. Opšti utisak među navijačima je da je on bio najslabija karika u Haifi, a komentar koji se ponavljao u mnogim objavama tviteraša jeste da će se "Stankovićeve izmene izučavati".

Jer, kako drugačije objasniti poteze šefa struke Zvezde, koji je od 55. minuta iz igre izvukao sve ključne igrače, pritom je ojačao sredinu terena, iako mu je gol bio potreban kao hleb nasušni.

Sve je počelo izvođenjem Kataija, koji je pokrenuo crveno-bele u prvom poluvremenu, najviše doprinevši golu. Umesto njega uveo je Srnića, koji ni izbliza nema takav napadački potencijal, pa je Zvezda na levom boku, za razliku od prvog poluvremena, bila prilično bezopasna.

Zatim se povredio Bukari, da bi potom Stanković iz igre izveo Pešića i Ivanića. Umesto Pešića je ubacio Bena, koji nije uspeo da stvori posebne probleme defanzivcima Makabija, osim u jednoj situaciji kada je stigao pre do lopte od golmana, ali je intervenisao Planić.

Mnogi su se pitali zašto Stanković, ako je već odlučio da iz igre izvuče golgetera iz Niša, nije u igru poslao jedinog klasičnog špica kog je imao na klupi Ohija, već je "devetku" morao da pokriva Ben.

Pomenuli smo i Ivanića, koji je mesto ustupio Sanogou. Istina, nije se kreator igre crveno-belih naigrao, bio je nevidljiv u većem delu meča, samo se postavlja pitanje zašto umesto ofanzivca ulazi zadnji vezni. To je značajno doprinelo rastrzanoj igri Zvezde, koja nije uspela da baci na ozbiljnije muke izraelce.

U revanšu će to morati da uradi ako želi u Ligu šampiona. Potrebna je pobeda od dva gola razlike ili minimalan trijumf za penale, pa prosto u tom meču ne sme biti eksperimenata poput ovog iz Haife...

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 22

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati