Fudbal

Direktno.rs

14. 08. 2022. 17:02 0

Istorijski trijumf Notingema u Premijer ligi

Fudbaleri Notingema su ostvarili istorijsku pobedu u Premijer ligi, prvu posle više od dve decenije, budući da su u drugom kolu na svom "Siti Graundu" bili bolji od Vest Hema - 1:0.

Notingem Forest je ostvario prvu pobedu u društvu najboljih od sezone 1998/99 i povratka u Premijer ligu. Uz dosta sreće "šumari" su nadigrali favorizovani Vest Hem, stigli su do prvog ovosezonskog trijumfa i znatno su popravili utisak iz prvog kola.

Finiš poluvremena u Notingemu bio je fantastičan. Najpre je Benrama postigao pogodak, ostao je usamljen, rutinski je savladao Hendersona, ali je posle pregledanog VAR snimka gol opravdano poništen, zbog prekršaja igrača Vest Hema Antonija.

Trajao je taj prekid bezmalo tri minuta, a pauza je očigledno prijala domaćinu. U trećem minutu nadoknade nekadašnji šampion Evrope postigao je prvi gol po povratku u društvo najboljih, i to uz mnogo sreće. Odbijala se lopta gotovo u petercu "čekićara" od igrača Notingema, na kraju je srećno pogodila Nigerijca Avonijia.

I pre završnice prvo poluvreme je bilo izuzetno uzbudljivo, ređali su se napadi sa obe strane, ali su napadači bili neprecizni, ili ako bi šutirali u okvir gola, čuvari mreže bi te udarce zaustavljali sjajnim intervencijama.

Na startu drugog poluvremena nastavljeno je u istom ritmu, ali je najpre opravdano poništen pogodak Džonsona u 54. minutu, a potom se dogodio i ključni detalj meča u 65. minutu. Vest Hem je dobio jedanaesterac, Deklan Rajs je preuzeo odgovornost, ali mu je Henderson uhvatio "živu loptu".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati