Fudbal

Direktno.rs

13. 08. 2022. 13:15 1

Vlahović, Kostić... Ko od Srba je još igrao za Juve?

Srpski fudbaler Filip Kostić pojačao je Juventus u letnjem prelaznom roku. Imao je odličnu sezonu iza sebe sa Ajntrahtom. Osvojio je Ligu Evrope a za svoje partije je bogato nagrađen. Pridružio se Dušanu Vlahoviću u napadu "stare dame". Koliko je još Srba nastupalo za Juve?

 

Dušan Vlahović je sada prva opcija u napadu torinskog velikana. Stigao je zimus u transferu iz Fjorentine. Na 21 meču do sada devet puta se upisao u strelce. Dvaput je bio asistent.

Prvi se u Torino otisnuo Vladimir Jugović. Nakon osvajanja Kupa evropskih šampiona sa Crvenom zvezdom, otišao je u Sampdoriju. Potom je od 1995. do 1997. godine nastupao za bjanko-nere. U sezoni 1995/1996 osvojio je još jedan trofej prvaka Evrope pobedom nad Ajaksom nakon penala. Odigrao je 77 utakmica i postigao 10 golova uz devet asistencija.

Nekadašnji igrač i trener Partizana Zoran "Bata" Mirković, takođe je igrao u ovom timu. Igrao je u periodu od 1998. do 2000. godine, kada je prešao iz Atalante. Sakupio je zavidnih 50 nastupa, ali bez gola. Nakon njega je od Srba stigao napadač Darko Kovačević iz Real Sosijedada. Na 76 odigranih susreta postigao je 26 golova uz tri asistencije za dve provedene sezone. Sa njima nije osvajao titule.

 

U Juveu se kratko zadržao bivši reprezentativac Ivan Ergić. Bio je tamo od jula 2000. do januara 2001. godine. Miloš Krasić je 2010. došao u Juventus iz moskovskog CSKA. Zadržao se dve godine i osvojio Skudeto u sezoni 2011/2012, baš kada je "stara dama" utirala put desetogodišnjoj dominaciji. Na 50 utakmica, dao je deset golova uz devet asistencija.

Juventus je bio aktivan u prelaznom roku. Žele da vrate Skudeto, a u prvom kolu nove sezone igraju protiv Sasuloa na svom terenu. Očekuje se da Kostić tada debituje. Meč je na programu u ponedeljak od 20:45. 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati