Fudbal

Milan Zarić

09. 08. 2022. 20:51 0

Zvezda u plej-ofu: Na korak je do Lige šampiona!

Fudbaleri Crvene zvezde su napravili jedan korak, ostao je još jedan! U revanšu trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona savladali su Pjunik sa 2:0 (za ukupnih 7:0) i plasirali su se u plej-of, gde će preko Makabija iz Haife, koji je izbacio kiparski Apolon, pokušati da se domogne grupne faze elitnog takmičenja!

U dvomeču Zvezde i Pjunika sve je bilo rešeno posle prvog meča, koji su crveno-beli rešili u svoju korist sa 5:0, međutim u redovima srpskog prvaka nije bilo opuštanja, pa je upisana još jedna pobeda, koja je značajna za atmosferu u ekipi, ali i klupski i nacionalni koeficijent.

Crveno-beli su i u dvomeču diktirali tempo, pa su rivalu presudili po golom u oba poluvremena. Zvezda je prvu veliku šansu u Jerevanu imala u 29. minutu, kada je sudija Vilijam Kolum posle gledanja VAR snimka, odlučio da pokaže na penal. Odgovornost je preuzeo Aleksandar Katai, kome je golman Jermena odbranio udarac.

Međutim, 15 minuta kasnije greške nije bilo. Ponovo je sudija Kolum dosudio jedanaesterac, opet posle gledanja snimka. Loptu je na "kreč" postavio Gelor Kanga, koji je matirao golmana Bučnjeva i doneo je prednost crveno-belima.

Tačku na meč, ispostavilo se kasnije, postavio je Milan Pavkov, koji je pogodio glavom u 60. minutu posle centaršuta Marka Gobeljića.

Tako je Zvezda u velikom stilu prošla u plej-of za Ligu šampiona, gde je čeka dvomeč sa Makabijem iz Haife, koji je prošao dalje uprkos porazu od Apolona u revanšu 2:0, budući da je u prvom meču u Izraelu slavio sa 4:0.

Drugo poluvreme: Pjunik - Zvezda 0:2 (0:1)

KRAJ MEČA! Zvezda je slavila sa 2:0 i plasirala se u plej-of. Tamo će igrati protiv Makabija iz Haife za prolazak u grupnu fazu Lige šampiona...

69. minut - U gol šansi se našao Ben, čiji je udarac odbranio golman Pjunika. Ali, sve i da je napadač sa Komorskih ostrva dao gol, on ne bi važio, jer je Bukari, koji mu je asistirao, bio u ofsajdu.

66. minut - Kakva je ovo bila šansa za Pjunik. Lopta je srećno došla do Juričića, tukao je po zemlji, međutim Borjan se izvio i loptu odbio u korner. Sjajna je to bila odbrana kapitena Zvezde.

64. minut - Dvostruka promena u Zvezdi, van igre su Eraković i Katai, dok su umesto njih ušli Stanković i Ben.

60. minut - GOOOOOL! ZVEZDA JE DUPLIRALA PREDNOST - 0:2. Sam je bio Marko Gobeljić na desnoj strani, našao je u petercu Milana Pavkova, koji glavom lako matira golmana Bučnjeva.

51. minut - Nakratko je bio prekinut meč u Jermeniji zbog uletanja navijača na teren, ali kada se sve smirilo, lopta se ponovo zakotrljala.

46. minut - Nastavljen je meč u Jerevanu...

Prvo poluvreme: Pjunik - Zvezda 0:1

KRAJ POLUVREMENA! Vodi Zvezda, koja je bila bolja u prvom delu. Mogla je do prednosti u 29. minutu, međutim tada je Katai promašio penal, da bi 15 minuta kasnije bio dosuđen još jedan jedanaesterac za Beograđane, koji je realizovao Gelor Kanga.

45. minut - Još četiri minuta igre u izuzetno sadržajnom prvom poluvremenu...

44. minut - GOOOOL! ZVEZDA VODI - 0:1! Loptu je na "kreč" postavio Gelor Kanga, koji je matirao golmana uprkos tome što ga je Bučnjev pročitao.

43. minut - Novi penal za Zvezdu! VAR snimak je konstatovao da je bilo povlačenja u kaznenom prostoru i da je Seku Sanogo povučen.

40. minut - Još jedna velika šansa za Zvezdu. Bukari je centrirao sa desne strane, našao je Pavkova, čiji udarac glavom zamalo odlazi preko gola.

29. minut - KATAI PROMAŠIO PENAL! Loptu je na belu tačku postavio Aleksandar Katai, međutim prozreo je njegovu nameru Bučnjev i odbranio je!

28. minut - PENAL ZA ZVEZDU! Prilikom pokušaja Milunovića Žuninjo je igrao rukom, pa je sudija Kolum posle gledanja VAR snimka pokazao na belu tačku.

26. minut - Kakva je ovo šansa bila za Zvezdu! Posle kornera se najbolje snašao Nemanja Milunović, primio je loptu i našao se oči u oči sa golmanom Pjunika, koji ipak uspeva da odbrani njegov udarac.

25. minut - Prvi šut u okvir gola! Juričić je okušao sreću, bacio je na muke Borjana, ali golman crveno-belih otklanja opasnost.

24. minut - Opasno je bilo pred golom Zvezde, Dašjan je napravio dar-mar, međutim Borjan nije morao da interveniše, jer je centaršut Avajana bo očajan.

22. minut - Probao je sada Bukari, prošao je po desnoj strani i centrirao, ali defanzivci Pjunika otklanjaju opasnost.

19. minut - Uglavnom se igra na polovini Pjunika, crveno-beli kontrolišu igru, međutim nedostaje završni pas...

14. minut - Prvi pokušaj fudbalera Zvezde na ovom meču. Dobio je loptu Aleksandar Katai, pokušao je sa distance, šutem iz "kolena", ali nije bio precizan, pa je lopta otišla pored gola.

10. minut - Bez velikih šansi za sada. Crveno-beli pokušavaju po boku, međutim defanzivci Pjunika sve to zaustavljaju.

5. minut - Prvi su na meču zapretili domaći. Oslobodio se Otubanjo, izborio za prostor, ali je njegov udarac bio neprecizan, pa je lopta otišla preko gola. Milan Borjan je bio nezadovoljan reakcijom defanzivaca, pa je podviknuo na njih.

1. minut - Počeo je meč u Jermeniji...

PJUNIK - CRVENA ZVEZDA 0:2 (0:1) - prvi meč 0:5

Stadion: "Vazgen Sargsjan". Strelci: Kanga u 44. iz penala i Pavkov u 60. minutu. Sudija: Vilijam Kolum (Škotska). Žuti kartoni: Žuninjo (Pjunik), Eraković, Dragović, Mustafa (Crvena zvezda).

PJUNIK: Bučnjev - Harutjunjan (od 79. Ausi), Juričić (od 83. Mladenović), A. Avagjan (od 78. Najarjan), Bratkov (od 78. Gareginjan) - Dašjan, Koćuk, Gonzalez - Kovalenko, Žuninjo, Otubanjo (od 62. Radeski).

CRVENA ZVEZDA: Borjan - Eraković (od 64. Stanković), Milunović, Dragović, Gobeljić - Sanogo (od 46. Mitrović), Kangva, Kanga (od 77. Srnić) - Bukari (od 70. Mustafa), Katai (od 64. Ben) - Pavkov.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati