Fudbal

Direktno.rs

08. 08. 2022. 20:57 1

Mitrović oduševio i legendarnog Širera! (FOTO)

Nije mogao bolji početak sezone da zamisli Aleksandar Mitrović po povratku Fulama u Premijer ligu. Čovek koji je ispisao najvažnije stranice istorije Čempionšipa prošle godine sa 43 pogotka u isto toliko utakmica napravio je dar-mar na "Krejven Kotidžu" prošlog vikenda i sa dva hica umalo bacio Liverpul na kolena.

U Londonu su nesumnjivo srećni i sa bodom protiv vicešampiona Engleske, a Mitrović je zbog svojih minijatura zavredneo veliku pažnju tamošnje fudbalske javnosti.

Pedantni statističari izvukli su podatak da Virdžil van Dajk nikada dosad od dolaska u Liverpul nije dozvolio da ga na jednoj utakmici neko predribla i da skrivi jedanaesterac, sve do srpskog golgetera koji se na momente igrao sa jednim od najboljih štopera današnjice.

Sve to donelo je Mitroviću mesto u idealnih jedanaest prvog kola Premijer lige po izboru Alana Širera. Njukaslov as, kao jedan od stalnih saradnika Premijer lige, izneo je svoj izbor koji je objavljen na zvaničnim stranicama engleskog šampionata, a u špicu se našao upravo najbolji strelac u istoriji srpske reprezentacije. Inače, u intervjuu za Mocart sport pre četiri godine Mitrović je otkrio da je Širer jedan od njegovih idola uz Didijea Drogbu.

Uz Mitrovića iz Fulama je izabran još i Palinja, dok mu u napadu društvo prave Erling Haland i Paskal Gros. Obojica su ovog vikenda bili strelci po dva pogotka! Snažni Norvežanin je upisao debitantske golove u svom prvom ligaškom meču protiv Vest Hema, dok je Nemacpokosio Mančester junajted za poluvreme!

Iza pomenutog trilinga i kraj Palinje nalaze se Džeferson Lerma iz Bornmuta, Bruno Gimaraeš iz Njukasla i Totenhemov Šveđanin Dejan Kuluševski, dok su u odbrani takođe po jedan igrač "svraka" i "pevaca" - Fabijan Šar i Rajan Sesenjon. Treći štoper je Vilijam Saliba koji je imao briljantan debi za Arsenal posle tri godine čekanja, u pobedi nad Kristal Palasom. Na golu je njegov klupski kolega Aron Ramzdejl koji je sa nekoliko intervencija sprečio fudbalere Palasa da se eventualno uključe u igru za pobedu ili remi.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati