Fudbal

Direktno.rs

07. 08. 2022. 09:37 0

Odbio ponudu Mančestera, pa postao Džejms Bond

Nedavno je u 90. godini preminuo čuveni škotski glumac Šon Koneri. On je bio prvi koji je patentirao kultnog fiktivnog britanskog tajnog agenta Džejmsa Bonda, glumeći u sedam filmova između 1961. i 1983. godine.

Koneri je mogao da ima potpuno drugačiju karijeru da je ostvario ambicije da igra fudbal. On je na početku karijere imao mogućnost da odabere: Mančester junajted ili profesija glumca.

Naime, početkom 50-ih igrao je za poluprofesionalni škotski klub Boniridž Ros, nakon čega je dobio ponudu Ist Fajfa, nižerazrednog kluba u njegovoj zemlji. Na kraju ga je čak primetio i tadašnji menadžer Mančester junajteda Met Bejzbi, koji je bio toliko impresioniran njegovim fudbalskim umećem da mu je ponudio ugovor.

- Stvarno sam želeo da prihvatim jer sam voleo fudbal - rekao je Koneri za časopis "Mud and Glory" 2005. godine, dodavši:

- Ali shvatio sam da vrhunski fudbaler može biti tek nešto iznad 30 godina, a već sam imao 23. Odlučio sam da postanem glumac i to se pokazalo kao jedan od mojih inteligentnijih poteza.

I čini se da je zaista pogodio s izborom. Osim u ulozi Džejmsa Bonda, imao je i nezaboravne uloge u filmovima kao što su Indijana Džons i poslednji krstaški pohod, Lov na Crveni oktobar i Stena.

Koneri je osvojio Oskara za najboljeg sporednog glumca 1987. za čikaškog policajca Džima Malouna u filmu Nedodirljivi.

Glumac je voleo i tenis, što je pokazao redovnim posetama turnira US Open u Njujorku.

Na US Openu 2012. Koneri i bivši menadžer Mančester junajteda Ser Aleks Ferguson upali su na konferenciju za novinare Endija Mareja, nakon što su navodno popili nekoliko čaša vina.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati