Fudbal

Direktno.rs

03. 08. 2022. 10:40 0

Barselona gori: Levandovski obara rekord Ronaldinja

Robert Levandovski još nije ni odigrao zvaničnu utakmicu za Barselonu, a već će postaviti prvi rekord. Levandovski je ovog leta prešao iz Bajerna u Barselonu za 50 miliona evra i naravno izazvao veliku pažnju svetske javnosti, a naročito u Španiji. Očekuje se da će Poljak u petak na Kamp Nouu biti predstavljen, nakon što je prethodno u SAD odigrao tri meča u predsezoni.

U julu 2003. Ronaldinja je na Kamp Nouu dočekalo 25.000 navijača, kada je Brazilac tek potpisao. Međutim, veruje se da će u petak u 11, kada je planirano predstavljanje Leve, taj rekord biti srušen. Bar tako tvrdi katalonski "Sport", gde čitamo da je tempo kupovine ulaznica za njegovo predstavljanje zapanjujući. Toliko da će klub morati da otvori dodatne tribine kako bi primio sve navijače.

S obzirom na brzinu kojom Barsini navijači trenutno rezervišu besplatne ulaznice za predstavljanje Levandovskog u petak, mnogo je znakova da će rekord koji uključuje Ronaldinja biti oboren. Katalonski "Sport" procenjuje da će se na tribinama pojaviti preko 30.000 ljudi.

Levandovski je od početka insistirao na odlasku iz Bajerna bez obzira što je imao važeći ugovor koji je trajao do leta 2023, a na kraju je Bajern popustio i prodao ga Barseloni.

Od njega se mnogo očekuje u Kataloniji, biće prva zvezda i svakako neko ko bi trebalo svojim golovima da vrati Barsi stari sjaj nakon nekoliko turbulentnijih sezona.

U dresu Bajerna je odigrao 375 utakmica i postigao je 344 gola u osam godina, a s klubom osvojio apsolutno sve trofeje.

Prethodno je kao napadač Borusije Dortmund imao 187 mečeva i 103 gola uz 42 asistencije, dok je u Poljskoj kao igrač Leha ostvario učinak od 41 gola i 20 asistencija na 82 meča.

Zvanični debi Leva će u dresu novog kluba imati 13. avgusta protiv Rajo Valjekana na početku nove ligaške sezone. Šest dana ranije biće odigrana prijateljska utakmica s meksičkim Pumasom.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati