Fudbal

Direktno.rs

03. 08. 2022. 14:10 0

Počinju i Francuzi: Ima li odbrane od PSŽ-a?

Ovog vikenda počinje francuska Liga 1. Pari Sen Žermen je glavni kandidat za trofej, koji je prilčno ubedljivo osvojili prošle godine. "Sveci" minule sezone nisu imali dostojnog rivala, zadržali su sve zvezde u timu, pa se postavlja pitanje može li ko da im stane na crtu.

PSŽ je protekle decenije uglavnom bio dominantan. "Sveci" jedino nisu osvojili titulu kada ih je iznenadio Lil. U minuloj sezoni su ponovo pokazali svu snagu. Najveći su favorit da odbrane trofej sa ekipom prepunom svetskih zvezda. Prvi protivnik im je Klermon, koji je pojačan našim Komnenom Andrićem, novajlijom iz zagrebačkog Dinama, koji će zvanični debi imati protiv pariskih zvezda.

Možda će Parižanima konkurent za titulu biti Olimpik Marsej koji se sprema i za učešće u Ligi šampiona. Marsej se u prvom kolu sastaje sa Remsom, koji je prošle sezone završio u sredini tabele, ali je i pretrpeo promene, budući da je ovaj klub napustio Predrag Rajković, koji je otišao u Majorku.

Lion poodavno nije u mogućnosti da osvaja trofeje. Nisu se domogli Evrope ove godine. Verovatno će ih prodrmati povratak Aleksandra Lakazeta, a nagoveštaj koliko mogu može već da da i meč sa Ajačiom, koji se posle osam godina vratio u elitu.

Lil je pre dve sezone iznenadio, ali ne očekuje se da bude konkurentan za trofej. Prvi rival im je Okser koji se nakon osam godina vraća u elitu.

Dakle, u Francuskoj je situacija otprilike kao u Nemačkoj, gde je Bajern dominantan, s tim što je u ovom slučaju još izraženija razlika u kvalitetu između branioca titule i izazivača. Imajući u vidu da su Parižani bili praktično "neokrnjeni" u ovom prelaznom roku, da su zadržali Mbapea, da su tu Mesi, Nejmar, a da je jedino otišao Di Marija, bila bi senzacija da nekome prepuste tron.

LIGA 1, 1. KOLO

PETAK

21.00 Lion - Ajačio

SUBOTA

17.00 Strazbur - Monako
21.00 Klermon - PSŽ

NEDELJA

13.00 Tuluz - Nica
15.00 Anže - Nant
15.00 Lens - Brest
15.00 Lil - Okser
15.00 Monpelje - Troa
17.05 Ren - Lorijen
20.45 Marsej - Rems

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati