Fudbal

Direktno.rs

04. 08. 2022. 06:00 0

Kreće Bundesliga: Može li iko zaustaviti Bajern?

U Bundesligi jedan tim već deset godina drži tron. Nova sezona je nova prilika, međutim godinama unazad niko nije uspeo da uzdrma Bavarce. Da li će ove godine biti druga priča ili ćemo gledati rutinu branioca titule?

Bajern Minhen je dominantan i prvi je favorit da je osvoji još jednom u nizu. Već u prvom kolu ih čeka susret sa osvajačem Lige Evrope Ajntrahtom iz Frankfurta. Tim Filipa Kostića će pored toga nastupati prvi put u Ligi šampiona.

Borusija Dortmund će i u ovoj sezoni biti najveći konkurent Bajernu za trofej. "Milioneri" su se pojačali, pokušali su da nadomeste odlazak Erlinga Halanda u Siti, ali će sada morati da nađu i zamenu za Sebastijana Alea koji ima tumor. Već na startu ih ove subote čeka derbi sa Bajer Leverkuzenom.

"Farmaceuti" se spremaju za igranje u Ligi šampiona nakon dve godine pauze. Umesto Lukasa Alarija, doveli su mladog češkog napadača Adama Hložeka.

Lajpcig je pružio dostojan otpor Bavarcima u Superkupu, ali se od njih ne očekuje da napadnu titulu. Prvi susret im je onaj na gostovanju Štutgartu. Izabranici Pelegrina Mataraca jedva su izborili opstanak u ligi u ludom finišu minule sezone, pa retko ko očekuje da mogu da naprave problem "bikovima" na startu.

U ligu se vratio Šalke nakon godine provedene u Cvajti. Klub iz Gelzenkirhena nije na onom nivou kakav je bio nekad. U prvoj rundi će gostovati Kelnu. "Jarčevi" već četiri godine ne igraju Evropu, pa će prvi meč dati nagoveštaj koliki su dometi dve ekipe. Stručnjaci im prognoziraju sredinu tabele, pa ostaje da se vidi da li će Šalke i Keln da demantuju prognoze.

Pitanje je hoće li Frajburg moći da ponovi sezonu kada je bio nadomak plasmana u Ligu šampiona. Prvo ih čeka meč sa Augzburgom. To je rival koji je koštao Partizan proleća u Evropi za sezonu 2015/2016. Od tada nisu napravili veliki iskorak ni u šampionatu niti u Evropi.

Jedno je sigurno, Bajern je prvi favorit za titulu. Jesu Bavarci ostali bez Levandovskog, ali sada imaju Manea, kao i veliko pojačanje u poslednjoj liniji, De Lihta. Problem bi mogli da im naprave Dortmund i Lajpcig, ali je za tako nešto potrebno da budu konstantni, što nije bio slučaj prethodnih sezona.

Ovogodišnje izdanje Bundeslige pomno će se pratiti u Srbiji, koja će imati (za sada) četiri predstavnika u elitnom rangu nemačkog fudbala. Tako će nas predstavljati Filip Kostić (ako ne ode iz Ajntrahta), Miloš Veljković, Miloš Pantović i Erhan Mašović.

BUNDESLIGA, 1. KOLO

PETAK

20.30 Ajntraht - Bajern

SUBOTA

15.30 Augzburg - Frajburg
15.30 Menhengladbah - Hofenhajm
15.30 Bohum - Majnc
15.30 Union Berlin - Herta
15.30 Volfzburg - Verder
18.30 Dortmund - Leverkuzen

NEDELJA

15.30 Štutgart - Lajpcig
17.30 Keln - Šalke

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati