Fudbal

Direktno.rs

03. 08. 2022. 06:00 0

Liverpul, Siti ili neko treći: Ko će do titule u Premijer ligi?

Nova sezona Premijer lige počinje u petak. Gledaoci će konačno moći da uživaju u najboljem engleskom fudbalu. Glavni konkurenti za titulu biće, kao i prošlih sezona, Mančester siti i Liverpul, dok će u trku pokušati da se uključe Čelsi, Totenhem i Arsenal. Troje novajlija će pokušati da obezbede makar opstanak, a jedno od glavnih pitanja je šta da ove sezone očekujemo od Mančester junajteda.

Mančester Siti je minule sezone osvojio Premijer ligu. "Građani" su uprkos odlasku Rahima Sterlinga i Gabrijela Žezusa, i dalje prvi favoriti za pehar. Doveli su ubitačnog napadača Erlinga Halanda koji je rešetao mreže u Nemačkoj. Uz njega je stigao i Kalvin Filips iz Lidsa. "Građani" u prvom kolu gostuju Vest Hemu u nedelju i pokušaće da trijumfalno otvore sezonu.

Drugoplasirani Liverpul iz minule godine, takođe je bio aktivan na tržištu. Doveden je Darvin Nunjez, ali je otišao Sadio Mane. Uprkos tome Redsi su pobedili upravo Siti u borbi za prvi trofej u sezoni. Očekuje se da upravo ova dva tima budu i u predstojećoj sezoni glavni konkurenti. Liverpul u subotu igra meč prvog kola protiv Fulama, pa ćemo već na startu videti koliko može Aleksandar Mitrović sa "kolibarima" u duelu sa konkurentom za titulu.

Čelsi je ostao bez Romelua Lukakua, a doveden je Rahim Sterling. Pokušali su da angažuju Žila Kundea ali je Barselona bila brža. Ojačali su odbranu Kaliduom Kulibalijem i nadaju se da će uspeti u tome da osvoje trofej. Njihov prvi rival je Everton kome gostuju.

Neprepoznatljivi Mančester junajted dočekuje Brajton. Promenili su "crveni đavoli" trenera i nadaju se da će ih Erik Ten Hag uvesti ponovo u Ligu šampiona. Ambiciozni Totenhem se nada da će napraviti iskorak u narednoj sezoni. Pojačani Rišarlisonom dočekaće u prvom kolu Sautempton. Arsenal je pokazao veoma visoke ciljeve za narednu takmičarsku godinu. Izabranici Mikela Artete će dati sve od sebe da zaigraju u elitnom klupskom takmičenju u Evropi. Takmičenje počinju duelom sa Kristal Palasom koji je svima bio tvrd orah prošle sezone.

Posebno zanimljiv je prelazni rok Notingem Foresta. Dvostruki prvak Evrope se konačno vratio u elitu. Dovedeni su Džesi Lingard i još desetak pojačanja. Vratili su "šumari" stari šmek koji je Premijer liga imala. Bornmut je takođe ponovo u eliti, ali "trešnjice" nisu u kontinuitetu bile član elitnog ranga. Prvi rival im je Aston Vila, pa ćemo na tom meču i videti obrise ekipe koja je prošle sezone bila druga u Čempionšipu.

Velika su očekivanja i od Njukasla. "Svrake" su sredinom prošle sezone promenile vlasnika, izboren je i opstanak, na kraju prilično lagano, a zbog velikih ulaganja, očekuje se da budu stabilan prvoligaš u narednim godinama, čak i konkurent za Evropu. Oni u prvoj rundi dočekuju Notingem Forest. 


U novoj sezoni očekuju se bolje igre Mančester junajteda. Siti i Liverpul ostaju prvi kandidati za trofej. Sigurno će se u tu borbu umešati još neko iz velike šestorke. Pred nama je vrlo uzbudljiva sezona.

PREMIJER LIGA, 1. KOLO

PETAK

21.00 Kristal Palas - Arsenal

SUBOTA

13.30 Fulam - Liverpul
16.00 Bornmut - Aston Vila
16.00 Lids - Vulverhempton
16.00 Njukasl - Notingem Forest
16.00 Totenhem - Sautempton
18.30 Everton - Čelsi

NEDELJA

15.00 Lester - Brentford
15.00 Mančester junajted - Brajton
17.30 Vest Hem - Mančester siti

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati