Fudbal

[ Izvor: Sportske.net ]

30. 07. 2022. 19:43 1

Voša ne staje, u stopu prati Zvezdu

Fudbaleri Vojvodine pobedili su u gostima ekipu Radničkog 1923 rezultatom 2:0 u četvrtom kolu t Superlige Srbije. Voša nakon četiri odigrana kola ima 10 bodova i još uvek nije primila gol, te je zasluženo na drugoj poziciji na tabeli. Po izuzetno teškom i natopljenom terenu, strelci za Vojvodinu bili su Veljko Simić u 62. i Filip Malbašić u 85. minutu.

U 10. minutu Voša je imala prvu veliku šansu, nakon otete lopte na 30 metara, usledio je brz pas do Simića, koji je odlično spojio Nikolića pred golom, ali je njegov udarac sa peterca nogama zaustavio golman Leković.

Nakon toga, usledio je period bez izrazitih šansi, uz veliku borbu na sredini terena. Vojvodina je imala posed lopte, pokušavala da gradi akcije, a sledeću dobru je stvorila u 40. minutu. Nakon nove akcije po levom boku preko Đorđevića, lopta je došla do Nikolića koji je proigrao Simića, ovaj je gađao drugi ugao, ali je Leković ponovo intervenisao. Na odbijenu je naleteo i Iv Baraj, ali nije uspeo da reaguje bolje i pogodi mrežu.
Sve u svemu, Vojvodina je u potpunosti dominirala, čak i na teškom terenu, jer Radnički u prvom poluvremenu nije uputio nijedan udarac ka golu Lazara Carevića. Domaći tim je zaigrao bolje na startu drugog dela igre i uspeo da prebaci težište bliže golu Vojvodine. Prvi pokušaj u nastavku imao je upravo Radnički, u 59. minutu, Maksimović je gađao glavom, ali nedovoljno snažno za Carevića.

U 62. minutu Voša je povela, Đorđević je sa polovine terena odličnim dugim pasom pronašao Đorđevića, koji je uz prve poslao oštru loptu na drugu stativu, gde je na pravom mestu bio Simić za 0:1.

Vojvodina je od tog trenutka bila fokusirana na odbranu svog gola, gostujući tim se odlično postavio i držao rivale daleko od gola i opasne zone. Voša je imala lepu šansu da duplira prednost, Zukić je centrirao iz prekida sa leve strane, Simić je ostao sam na drugoj stativi, glavom je pogodio spoljni deo mreže. U 85. minutu Vojvodina je postigla i drugi pogodak, Nikolić je poslao dubinski pas, Zukić je odlično pobegao odbrani Radničkog na levoj strani, ušao u kazneni prostor i sačekao pravi trenutak da vrati povratnu za Malbašića, kome nije bilo teško da pogodi nebranjenu mrežu za 0:2. 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati