Fudbal

Direktno.rs

27. 07. 2022. 09:07 1

Koji i koliko vrede fudbaleri naše lige?

Superliga Srbije ima fudbalera koji su vredni preko milion evra. Na žalost oni su uglavnom u redovima večitih rivala. Ostali klubovi imaju igrače koji premašuju cifru od šest nula, ali ih je značajno manje.

Najbolje rangiran je ofanzivac Crvene zvezde Aleksandar Katai. Njegova tržišna vrednost je trenutno 5 miliona evra. Po drugi put je došao na Marakanu, pokazujući sav kvalitet. Na startu nove sezone postigao je tri gola uz jednu upisanu asistenciju. U minuloj godini imao je 32 pogotka uz 14 tačna dodavanja.

Iz tabora večitog rivala Partizana, najviše na ceni je kapiten Saša Zdjelar. On trenutno vredi 3.5 miliona evropskih novčanica. Prošle godine je na 50 mečeva upisao 8 asisencija. Bez učinka je na početku nove sezone. Uprkos tome nalazi se na radaru CSKA iz Moskve.

Od srpskih fudbalera, defanzivac Čukaričkog Stefan Šapić vredi 1.6 miliona evra. Počeo je kao omladinac Partizana, ali je karijeru nastavio na Banovom brdu. Njegov saigrač Marko Docić na tržištu je procenjen na 1.3 miliona evra. Do sada je zabeležio jednu asistenciju na startu nove sezone. Stefan Kovač i Srđan Mijailović su još dvojica "milionera" u timu.

Vojvodina je odlično počela novu sezonu u kojoj je neizostavan deo Mirko Topić (21). Mladi vezista ceni se na 1.5 miliona evra. U svim takmičenjima je prošle godine dao tri gola na 37 utakmica. On je dete Novosađana. Još trojica igrača ovog tima vrede više od milion evra. To su napadač Nemanja Nikolić uz ofanzivce Veljka Simića i Dejana Zukića.

Novi igrač subotičkog Spartaka Petar Stanić procenjen je na milion evra. Nije dobio priliku u Crvenoj zvezdi, pa se preselio na sever Srbije. Tu će pokušati da se dokaže Dejanu Stankoviću. Igrajući za crveno bele postigao je gol i upisao dve asistencije.

Samo četiri kluba Superlige imaju igrače vrednije od miliona, ako se izuzme pozajmica Stanića u Spartak. Večiti rivali prednjače na ovoj listi. Svaki klub se nada da će im porasti cena, ali pošto su nestrpljivi nekad ih prodaju i pre -  zarad instant novca.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati