Fudbal

Direktno.rs

03. 07. 2022. 21:03 4

Poraz od Zenita: Zvezda kažnjena za promašaje

Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su od Zenita u Sočiju sa 2:1 (0:0) u poslednjem kontrolnom meču na letnjim pripremama.

Jeste Dejan Stanković na teren stadiona u "Fiht" izveo jak sastav, ali nije to bila ekipa kojoj najviše veruje. Iz startne postave su izostali Milan Rodić, Aleksandar Katai, Mirko Ivanić, pa i Ohi Omoižuanfo.

Želeo je Stanković da uvidi koliki su dometi Ibrahima Mustafe protiv ekipe nivoa koji je Zenit i mogao je da se uveri da krilni napadač i te kako ima šta da ponudi. Još da je realizacija bila na nivou... Ali, nije to samo njegova boljka tokom ovoletošnjih priprema. To važi za čitavu ekipu.

Zvezda je krenula dobro, ofanzivno, sa idejom da pritisne protivnika u prvoj trećini organizacije napada i na taj način iznude grešku rivala. Nakon prilike koju je imao Milan Pavkov, upravo na taj način Ibrahim Mustafa je presekao pas defanzivaca Zenita i okušao se, no mreža Odoevskog je mirovala. Imao je Mustafa čak još dve izgledne situacije, međutim, ni tada uspeo svoje ime da upiše u semafor stadiona u Sočiju.

S druge strane, Zenit nije mnogo puta pretio, tek nekoliko konkretnijih napada uspeli su da kreiraju izabranici Sergeja Semaka u prvom delu, a to nije previše ugrožavalo gol Borjana u prvom poluvremenu.

Ali, kada je krenulo drugo poluvreme, slika se potpuno promenila. Zenit je bio agresivniji i spremniji da slomi rivala. Pretili su Milanu Borjanu i u 53. minutu Mostovoj je nakon neiskorišćenog šuta Klaudinja precizno pogodio u bliži ugao, od stative i promenio rezultat.

Taj period utakmice je potpuno pripao igračima u tamnoplavoj opremi, dok je u Zvezdi izostala kreativnost. Tako je Dejan Stanković rešio da na teren uvede Mirka Ivanića, Aleksandra Kataija i El Fardua Bena i osetila se drugačija energija u napadu, poput one sa starta duela.

Ali, pre toga, Zenit je uvećao svoju prednost i to im je so na ranu stavio niko drugi do Stankovićeva želje Mateo Kasijera koji se opredelio za ruski sastav pre srpskog. Maltene s prvim kontaktom s loptom, Kasijera iz prelepe akcije vara Borjana i tako duplira vođstvo Zenita.

Tada se, kako smo rekli, i napad Crvene zvezde aktivirao. Katai i Ivanić su vukli konce i to je rezultiralo pogotkom popularnog "magika" na 10 minuta pre kraja. Posle toga je bilo još izglednih situacija od strane srpskog šampiona, ali konačan rezultat na semaforu glasio je - 2:1.

Nema sumnje da je Crvena zvezda mogla više, u rezultatskom smislu, da dobije iz ove utakmice, ali ponovo se vraćamo manjku realizacije što ih prati tokom čitavih priprema. Da je ona bila na mestu, možda bi se pisala koja pobeda više u kontrlnim utakmicama. U svakom slučaju, duel sa Zenitom je bio kvalitetan, jak i prava uvertira za ono što sledi kroz sedam dana, pa nadalje.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Uhvatiću te kad tad

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati