Fudbal

[ Izvor: Sportske.net ]

02. 07. 2022. 20:26 1

Partizan porazom od Fenera završio pripreme

Na povratku za Beograd iz Slovenije, Partizanova ekspedicija zaustavila se večeras u austrijskom Gracu, gde je ekipa Ilije Stolice imala generalnu probu pred početak nove sezone. Crno-beli su poraženi rezultatom 1:0 od Fenerbahčea, a ključni trenutak za ishod ovog meča dogodio se već u drugom minutu. Tada je Ener Valensija izvršio pritisak ispred kaznenog prostora Partizana i naterao na grešku golmana Nemanju Stevanovića, posle čega mu nije bilo teško da zatrese nebranjenu mrežu.

Nešto slično Partizanu se dogodilo u prvoj kontrolnoj utakmici na pripremama u Sloveniji protiv rumunskog Kluža, kada su crno-beli greškom golmana Popovića na startu meča primili gol i na kraju su takođe poraženi sa 1:0.

Novi trener Ilija Stolica insistira na posedu lopte i na započinjanju akcija iz poslednje linije, ali kada protivnik izvrši pritisak, onda se dešavaju i ovakve greške, pa je jasno da će Partizanu trebati još vremena da usavrši ono što je trener Stolica zamislio.

U prvom poluvremenu Partizan je najbliži izjednačenju posle Andradeovog kornera u 31. minutu, kada je Rikardo šutirao glavom preko gola.Ipak, najbolju priliku od početka meča za Partizan imao je Andrade u trećem minutu drugog poluvremena. Crno-beli su osvojili loptu ispred kaznenog prostora rivala, Andrade ju je prihvatio na dvadesetak metara od gola, dobro šutirao, ali zamalo neprecizno, lopta je završila pored desne stative.

Fenerbahče je do drugog gola mogao u 60. minutu kada je Linkoln opasno pripretio iz slobodnog udarca, ali je lopta otišla pored gola.

Mladi Mihajlo Petković se sve ozbiljnije nameće na ovim priprema,a, a u 80. minutu je imao odličan pokušaj sa oko 17 metara kada je šutirao zamalo iznad prečke, pošto je prethodno Nikola Terzić osvojio loptu na polovini rivala.

Do kraja turski tim je imao inicijativu, ali se rezultat nije menjao.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati