Fudbal

[ Izvor: Sportske.net ]

30. 06. 2022. 17:20 0

Barsa prodala deo televizijskih prava za 207 miliona evra

Fudbalski klub Barselona prodao je 10 odsto televizijskih klupskih prava za mečeve u Primeri u narednih 25 godina američkom fondu "Sixth Street", za iznos od 207,5 miliona evra, saopštio je danas katalonski klub.

- Ovom transakcijom Barselona ostvaruje ukupnu kapitalnu dobit od 267 miliona evra za tekuću sezonu - navodi se u saopštenju kluba.

Barselona se nalazi u finansijskim problemima, a katalonski mediji prenose da bi klub bez ovog ugovora godinu završio u minusu od 150 miliona evra.

- Aktiviramo ekonomske odluke i primenjujemo našu strpljivu, održivu i efikasnu strategiju za jačanje finansijske osnove - rekao je predsednik Barselone Đoan Laporta.
Prodaja televizijskih prava je jedna od dve finansijske odluke koje su usvojene na prošlonedeljnoj sednici skupštine kluba, kako bi se što brže povećali prihodi i omogućilo dovođenje igrača. I sada kreće najbolji deo - Frenk Kesi i Andreas Kristensen će biti ozvaničeni do sutra i predstavljeni tokom naredne nedelje. Očekuje se i nova ponuda za Roberta Levandovskog, nakon što je Bajern odbio i treću u iznosu 40+5 miliona.

Takođe, izvesno je da će Žil Kunde sada biti bliže Barsi nego Čelsiju, jer će Katalonci moći da plate oko 60 miliona za njegov transfer. Ostatak se čeka od prodaje Frenkija de Jonga, a onda će najveća meta biti Bernardo Silva. Ostaje nepoznanica oko Rafinje, jer je Lids prihvatio ponudu Čelsija, ali Brazilac želi u Barsu. Njegov agent Deko juče je čitav dan proveo u Barsi, pa je jasno da pokušavaju da pronađu rešenje i za njega.

Sve u svemu, navijači Barse konačno imaju prava na optimizam...

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati