Fudbal

M. Z.

28. 06. 2022. 18:42 0

Velika promena u Seriji A: Mnogi su razočarani

Fudbalski savez Italije (FIGC) potvrdio je da će se od sezone 2022/23 igrati plej-of za šampiona u slučaju da ekipe budu bodovno izjednačene.

Predsednik FIGC Gabrijele Gravina već je neko vreme forsirao promenu i ona je ovog utorka formalno potvrđena na sastanku Izvršnog odbora krovne kuće italijanskog fudbala.

To znači da će dve ekipe koje završe sa istim brojem bodova na vrhu tabele ići u plej-of kako bi se odlučilo ko je prvak Serije A. Igrao bi se u tom slučaju jedan meč, ne bi bilo produžetaka, već bi se, ako bude nerešeno posle 90 minuta, šutirali penali.

Ovo će se odnositi samo u slučaju borbe za Skudeto, pa ako ekipe budu bodovno izjednačene u borbi za evropsko mesto ili opstanak, o tome će ipak odlučivati međusobni skor.

Skudeto je u prošlosti dodeljen plej-ofom samo jednom, kada je Bolonja pobedila Inter sa 2:0 u junu davne 1964. godine.

Na ovaj način u Fudbalskom savezu Italije veruju da će uzbuđenja u budućnosti biti mnogo više, te da bismo mogli svedočiti dramama i utakmicama za istoriju.

Međutim, sportska javnost u Italiji nije preterano oduševljena promjenom. Među mnogim komentarima na društvenim mrežama, izdvojićemo neke:

"Ovo je glupo, ja više nikada neću gledati Seriju A", "Šteta što se ne prave stvarne promene kako bi poboljšali ligu umesto ovih trikova kao što su doigravanje i promena logotipa", a većina smatra da bi trebalo da se počne raditi na novim stadionima i infrastrukturi, apostrofirajući to kao najveći problem italijanskog fudbala.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati