Fudbal

Direktno.rs

27. 06. 2022. 22:13 0

Stanković: Imaš šest stopostotnih šansi, a ne daš gol...

Fudbaleri Crvene zvezde su remizirali sa Domžalama 1:1 u drugoj prijateljskoj utakmici u Sloveniji. Trener crveno-belih Dejan Stanković istakao je da su u dosta stvari njegovi izabranici mogli da budu bolji, posebno u egzekuciji.

- Moglo je bolje u dosta segmenata, pogotovo u onom što smo već primetili na utakmici protiv Brava, a to je egzekucija. Stvorili smo ponovo šanse, iz kojih je trebalo da damo golove, a kad ih ne realizujemo, onda je dovoljan jedan kiks da primiš pogodak. Ostali smo u toj situaciji "dva na dva", jer smo izgubili igrača gore, sad da li je bio faul je manje važno. Može da se desi da sudija ne vidi, ali ako ostanemo u takvoj situaciji u šesnaestercu, onda ne treba da primimo gol - rekao je Stanković i dodao:

- Zato moramo da budemo konkrentniji u 16 metara i da kada imamo šansu, rešimo je i damo gol. Mnogo energije se potroši dok se uzme lopta, izgradi akcija i uđe u šansu… Kad u dve utakmice imaš šest stopostotnih prilika, a ne postigneš gol iz toga, to jednostavno ne sme da se dozvoli. Idemo dalje da radimo, zbog toga i igramo kontrolne utakmice. Jak otpor, posebno prvih pola sata, dosta pritiska od strane Domžala, ipak imali smo dobrih stvari, tečnih akcija, ali one moraju da budu završene na vreme, da ne bi morali da jurimo rezultat.

Prvenac mladog Vladimira Lučića obeležio je meč.

- Velika motivacija za njega je gol. On je momak koji prolazi druge pripreme sa nama i još u Turskoj je nagovestio da ima nešto. Ovde iz dana u dan sve više pravi razliku, i kad su ti oči pune nekog igrača na treningu, onda to nešto znači. Zadovoljan sam i drago mi je za njega, značiće mu ovo za samopouzdanje, ali i nama da u potpunosti sagledamo sve što imamo i donesemo odluku ko će od "bonusa" ostati u Zvezdi. Pravilnik je jasan, jedan "bonus" mora da bude na terenu u Superligi. Imamo dobru decu, moramo izvući maksimum iz njih. Verujemo u njihov talenat, a oni moraju da nam uzvraćaju dobrim nastupima i da koriste svaki minut na terenu da se pokažu.

Ohi se nije našao u protokolu za meč, razlog je bol u listu.

- Osetio je bol i nismo želeli da rizikujemo. Nadam se da će već za narednu utakmicu koju igramo u četvrtak protiv Kopra biti spreman.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati