Fudbal

[ Izvor: Sportske.net ]

25. 06. 2022. 22:02 7

Neslavan kraj "Orilića" na Evropskom prvenstvu

Omladinska (U19) reprezentacija Srbije poražena je večeras u Banskoj Bistrici od Austrije rezultatom 3:2, u okviru trećeg kola Grupe B na Evropskom prvenstvu. Ovim porazom "Orlići" su eliminisani sa ovog šampionata i takmičenje u grupi su završili na poslednjem, četvrtom mestu.

U 17. minutu naš tim je izveo najlepšu akciju od početka meča, na kraju je Ajdaru ostalo dosta prostora u šesnaestercu rivala, šutirao je iskosa sa desne strabne, ali je to učinio vrlo traljavo i lopta je završila visoko iznad prečke.

Ali, osam minuta kasnije Austrijanci su uspeli da povedu. Sve se dogodilo posle kornera sa desne strane, izveo ga je Demir, a Kverfild je bio viši u skoku od Miletića i Stankovića i udarcenm glavom savladao nemoćnog Lukića.Na izjednačenje se čekalo do 45. minuta, kada je Knežević probio po desnoj strani, centrirao u kazneni prostor za Ajdara koji nije zahvatio loptu, ali ona dolazi do Lazetića koji je iz neposredne blizine šalje u mrežu - 1:1.

Imao je u nadoknadi vremena prvog poluvremena Ajdar još jednu priliku za potpuni preokret, ali je zamalo bio neprecizan. Delovalo je tada da su se naši igrači "probudili", ali u nastavku su još dva puta ponovili istu grešku!

Igrao se 56. minut, opet korner sa desne strane i opet je Kverfild najviši u skoku, niko nije uspeo da ga zaustavi i Austrija je povela sa 2:1. Deset minuta kasnije slična slika u kaznanom prostoru Srbije. Još jedan korner za Austrijance, golman Lukić loše boksuje loptu, a Volner pogađa mrežu za 3:1.
Tek u finišu, posle nekoliko izmena u našem timu, Ratkov je na dodavanje Gordića uspeo da pogodi levi ugao i smanji na 3:2, ali nije bilo vremena da bar dođemo do izjednačenja koje bi nam donelo plasman na treće mesto i priliku za učešće na Svetskom prvenstvo. U isto vreme, Engleska je sa 1:0 savladala Izrael, pa je konačan plasman u Grupi B: Engleska 9, Izrael 4, Austrija 3, Srbija 1 bod.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 7

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati