Fudbal

[ Izvor: N1 ]

15. 06. 2022. 23:59 0

Poledica tužio Zvezdu i Partizan, Vuletić svedočio, detalji i o Terziću

U Prvom osnovnom sudu u Beogradu danas je održano drugo ročište na suđenju po tužbi predsednika Sindikata profesionalnih fudbalera Mirka Poledice protiv fudbalskih klubova Crvena zvezda i Partizan.

Poledica je podneo tužbu za klevetu protiv dva najveća kluba zbog zajedničkog saopštenja u kome su „klevetali njegovo ime i iznosili neistine“.

Zajedničko saopštenje bilo je izazvano ocenom Poledice da srpski klubovi nisu na gubitku zbog praznih tribina kao što je to u toj fazi pandemije bio slučaj sa evropkim klubovima te da nije istina da je preporuka UEFA i FIFA da se igračima smanje plate.

Tvrdnju predsenika Sindikata tada je ekskluzivno za Sport Klub potvrdio i direktor pravne službe FIFPro, svetske unije profesionalnih igrača, Roj Vermer.

Na prvom ročištu predstavnici klubova su izjavili da osporavaju da su izdali saopštenje, dok je 15. juna drugom ročištu prisustvovao i nekadašnji potpredsednik FK Partizan Vladimir Vuletić u svojstvu svedoka.

Vuletić je istakao da je lično učestvovao u sastavljanju spornog saopštenja, dok je bio na funkciji u Partizanu, te da je u njemu izmenio prvobitne delove, koje je na mejl Partizana poslao direktor FK Crvena zvezda, Zvezdan Terzić. Takođe, istakao je da je u predlogu saopštenja, koje je Terzić poslao na adresu Partizana, bilo uvredljivih i diskvalifikacionih reči, pa čak i psovki upućenih Mirku Poledici.

Nakon prve izmene predloga saopštenja, Terzić je, prema Vuletićevim rečima, tražio da se vrate neke njegove formulacije, koje su bile u „oštrijem tonu“. Vuletić je samo ublažio neke delove, a konačan oblik saopštenja izglasan je na sednici za hitna pitanja FK Partizan, ali tadašnji potpredsednik nije glasao da to ode u javnost, tačnije nije potpisao saopštenje, ali je ipak nadglasan.

Prema njegovim rečima saopštenje je poslato medijskim službama oba kluba, koji su kasnije to prosledili medijima. Vuletić je istakao da nema saznanja o tome šta se dešavalo u Zvezdi u tom periodu, ali da je služba Partizana poslala saopštenje medijima, koji su ga preneli.

Takođe, naveo je da su u sve događaje bili upućeni i Miloš Vazura, generalni direktor Partizana, kao i Milorad Vučelić, predsednik kluba, te da su i oni bili u komunikaciji sa Terzićem.

Odluke po tužbi još nema, a sledeće ročište zakazano je za novembar. Za njega će poziv dobiti i Zvezdan Terzić. 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati