Fudbal

[ Izvor: Mozzartsport ]

29. 05. 2022. 18:21 0

Poraz Radničkog u Kragujevcu za opstanak u Superligi

Kada se igraju ovako važni mečevi kao što su utakmice baraža za popunu Superlige, onda svaki detalj može da bude preloman, a svaki pad koncentracije ili kiks preloman po pitanju konačnog rezultata. Železničar iz Pančeva je skupo platio užasno prvo poluvreme iz meča sa Radničkim u Smederevu, te poraz od 1:3 u toj utakmici, pa mu pobeda u Kragujevcu nije bila dovoljna da obezbedi istorijski plasman u elitni rang takmičenja - 1:0 (1:0), ukupno 2:3.

Pančevce je ozbiljno trgnula promena šefa stuke, Igor Savić je odlično pripremio ekipu za revanš na Čika Dači, ali minimalno slavlje nije bilo dovoljno da se dođe do ozbiljne senzacije u srcu Šumadije. Igrače Radničkog kao da je malo opustila velika prednost iz prve utakmice, pa nisu imali kontrolu u prvih 45 minuta revanša.

Sastav Nenada Lalatovića se upustio u juriš na terenu sa protivnikom, što ga je koštalo primljenog pogotka u 26. minutu, kada je odlično reagoao Petar Gigić na asistenciju raspoloženog Mateje Zuvića. A moglo je i nešto kasnije kada je fenomenalni Ognjen Lukić zaustavio zicer Darija Grgića.

Igrači Železničara su bili motivisani da izmene sliku u odnosu na četvrtak i pokušaju da se približe pravom čudu, a sa druge strane imali su izuzetno raspoloženog Mladena Živkovića na gol liniji. Prvi je šansu za Kragujevčane imao Vojo Ubiparip već u četvrtom minutu, a odlični napadač Kragujevčana propustio je i najbolju priliku za svoju ekipu u 34. minutu, kada mu je udarac na prečku poslao upravo sjajni Živković.

Gigić je izuetno raspoloženje nagovestio još u 21. minutu, kada je odlično oduzeo loptu u samom uglu kaznenog prostora, izborio se za poziciju, ali je nakon udarca dobio samo korner. Za to mu se vratilo pet minuta kasnije, jedinim pogotkom na utakmici. Dva minuta posle gola prednost je vrlo lako mogla da bude duplirana, ali Zubić nije uspeo da postigne gol glavom. Na sličan nači kasnije je sa druge strane probao Kovačević, ali se Živković ni tada nije dao iznenaditi.

Lalatović je u drugom poluvremenu očigledno naredio daleko oprezniji stav svojih igrača. Radnički je mnogo lakše uspevao da kontroliše dešavanja na samom terenu, pa je Pančevcima bilo daleko teže da krenu u opasne napade. To je počelo da se menja od 71. minuta, kada je Dario Grgić uspeo da se izbori za opasnu situaciju i zapreti Lukićevog golu. Gosti su u finišu meča bacili sve adute u napad, pošto im je zbog pravila gola u gostima bilo neophodno da još dva puta zatresu mrežu Kragujevčana, ali je rezultat ostao nepromenjen, iako su se Kragujevčani grčevito branili.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati