Fudbal

Direktno.rs [ Izvor: Sportske.net ]

23. 05. 2022. 18:57 0

Prst u oko Realu: Mbape otkrio zašto je ostao u Parizu

Kilijan Mbape je zvanično potpisao novi ugovor do 2025. godine sa Pari Sen Žermenom, a danas je tim povodom održao konferenciju za medije.

Mbape je priznao da mu je bilo teško da donese ovu odluku, ali da smatra da njegova priča u Parizu nije trebalo sada da se završi.

- Bila je ovo teška odluka, želeo sam da imam dovoljno vremena da donesem najbolju moguću. Znam da sam prošle godine želeo da odem, ali danas je kontekst drugačiji, jer je drugačiji i sportski projekat, ali i moj lični osećaj. Znam koliko sam bitan ovde u Francuskoj, da je ovo moja zemlja i da sam ovde odrastao. Projekat se promenio nabolje i poželeo sam da ostanem. Fudbal me je naučio da uvek treba da gledam ispred sebe, ali ne previše daleko. Tek sam potpisao ugovor, koji je bio moja lična odluka i najbolja za mene. Ne znam šta donosi budućnost i šta će biti za tri godine - rekao je Mbape.

Veliku ulogu u njegovom ostanku imali su Mesi i Nejmar.

- Igrati sa sjajnim igračima je nešto što sam oduvek želeo. Iako smo imali tešku sezonu. Rekli su mi da je odluka samo moja i da će je poštovati bez obzira na sve. Zahvalan sam im na svemu. Nemam potrebu da budem kapiten, imamo kapitena, i nije tačno da sam tražio traku - istakao je Mbape.

On se dotakao i navijača Real Madrida koji ga mesecima prizivaju da dođe.

- Nadam se da će Madriđani razumeti činjenicu da sam jednostavno želeo da ostanem u svojoj zemlji. Realnost je da sam ja Francuz i da je moja želja da ostanem ovde i da Ligu 1 podignemo na viši nivo. Nisam rekao "ne" Real Madrid, već "da" Francuskoj, mojoj zemlji i Pari Sen Žermenu. Real je učinio sve da olakša moj dolazak i zahvalan sam na tome, ali ovo je bila moja odluka - rekao je Mbape i zaključio:

- Pričao sam mesecima o sportskom projekatu Pari Sen Žermena, o marketinškim pravima, pa tek onda o novcu, koji nikad nije bila ključna tema. Video sam šta je Karim Benzema podelio na Instagramu, kao i svi ostali igrači Reala i ne treba biti mnogo pametan da vidiš da to dolazi "odozgo". Pričaću sa Karimom kada se budemo videli i objasniću mu svoju odluku - zaključio je Mbape.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati