Fudbal

Milan Zarić

22. 05. 2022. 19:56 0

Titula posle 11 godina: Milan novi šampion Italije!

Fudbaleri Milana su prekinuli post dug čak 11 godina i vratili su titulu prvaka Italije u svoje vitrine! U poslednjem kolu Serije A roso-neri su u gostima savladali Sasuolo sa 3:0 i tako su takmičenje završili sa dva boda prednosti u odnosu na Inter. Tako su došli do 19. titule u klupskoj istoriji.

Milanu je za šampionski naslov bilo dovoljno i da uzmu bod na gostovanju Sasuolu, međutim već na početku meča se videlo da tim Stefana Piolija želi u velikom stilu da završi sezonu.

Krenuli su roso-neri ofanzivno od samog starta, pa su do prednosti došli već u 17. minutu, kada je Olivije Žiru iskoristio asistenciju Rafaela Leaoa, čime je izazvao erupciju slavlja među navijačima Milana.

Samo 15 minuta kasnije ista napadačka kombinacija je donela novu radost Milanu. Ponovo je Leao bio asistent, na pravom mestu je bio Žiru, pa je već tada bilo jasno ko će postati novi šampion Italije.

Međutim, nisu se time zadovoljavali roso-neri, pa su u 36. minutu preko Kesija stavili tačku na meč. Zanimljivo, i kod ovog gola je asistent bio Leao, koji je na meču došao do het-trika.

Pobedu je u poslednjem kolu ostvario i Inter, međutim slaba je to uteha za nero-azure. Trijumfovali su protiv Sampdorije kod kuće sa 3:0, ali su na kraju morali da se zadovolje drugim mestom.

Inter je sve pogotke postigao u drugom poluvremenu, i to u razmaku od osam minuta. Prednost je doneo Ivan Perišić u 49. minutu, da bi u 55. i 57. Hoakin Korea stavio tačku na meč.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati