Fudbal

Direktno.rs [ Izvor: Sport klub ]

18. 05. 2022. 20:58 5

"Grobari" sramno skandirali, Partizan plaća 500.000

Kasa Partizana olakšana je za 500.000 dinara, zbog uvredljivog skandiranja navijača na prvenstvenom meču sa Vojvodinom.

Naime, na tom meču pristalice vicešampiona Srbije pevale su "Pola Mađar, pola ustaša". Službena lica evidentirala su uvrede i ostavila prostor članovima Disciplinske komisije FSS za reakciju. Na sednici u sredu, po članu 86 "kaznenog" pravilnika, odmerena je značajna finansijska globa - pola miliona dinara.

Iako su navijači Partizana sličan scenario, možda čak i u radikalnijem obimu, ponovili i u kup susretu sa Vojvodinom, disiplinski organ, u ovom slučaju nije imao elemenata za kaznu. U izveštajima sa meča nije pomenuto istovetno, glasno i horsko, skandiranje sa svih strana stadiona. Posle meča evidentirana je serija organizacionih propusta - veliki broj navijača Partizana našao se na terenu - ali ni to nije bio razlog delegatu Miodragu Jankoviću da prijavi domaćina.

Sreća da u opštoj gužvi nije bilo većih incidenata, iako su gledaoci pohrlili sa tribina dok su igrači oba tima i sudije, na čelu sa Stankom Ostraćaninom, bile na terenu.

Kažnjena je i Vojvodina - 200.000 dinara, zbog upotrebe pirotehnike na utakmici sa Crvenom zvezdom.

Pokrenut je postupak protiv crveno-belih, iz istog razloga. Navijači Zvezde preterali su sa bakljama, dimnim bombama i petardama, na gostovanju u Kruševcu. Klub očekuje sankciju na narednoj sednici Disciplinske komisije.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati