Fudbal

[ Izvor: Mozzartsport ]

17. 05. 2022. 11:01 14

Partizan traži trenera: Stanojević odlazi razočaran

Nova sezona – novi trener. Kad se završi ova, Aleksandar Stanojević će napustiti poziciju šefa stručnog štaba Partizana bez obzira na epilog poslednje dve utakmice u kojima su na talonu pehari namenjeni prvaku države i Kupa Srbije.

Odluka je takva da ju je aktuelni strateg već nagovestio čelnicima kluba kako bi imali dovoljno vremena da u pauzi između dva prvenstva posegnu za narednim rešenjem. Prema informacijama Mozzart Sporta, rukovodioci Parnog valjka su isprava pokušavali da odvrate Stanojevića od ovakvog poteza, uvereni da je najbolje rešenje i za naredni takmičarski ciklus, ali su vremenom shvatili koliko je emotivno potrošen i da više ne vidi svrhu rada u srpskom fudbalu. Zato su se već upustili u traganje za narednim rešenjem na klupi...

Stanojevićev potez usko je skopčan sa prolećnim dešavanjima na terenima Superlige. Trener Partizana pogođen je tretmanom koji je imala njegova ekipa na nekoliko utakmica i smatra da je sudijskim odlukama zakinut za bodove kojima bi zadržao prednost na tabeli u koju je ušao u drugi deo šampionske trke. Najveća zamerka odnosi se na nedosuđen penal protiv Napretka u Humskoj posle starta nad Nemanjom Jovićem i odsustvo crvenog kartona na gostovanju Čukaričkom posle starta Bojana Kovačevića nad Rikardom Gomešom. Sudijski ekspert Zdravko Jokić je kasnije potvrdio da je u oba susreta (rezultati 0:0) tim iz Humske 1 oštećen, a taj prvi propust je ključno uticao da ispusti prvo mesto, samim tim i prednost domaćeg terena u poslednjem derbiju, na početku plej-ofa.

Da se bliži rastanak Stanojevića i Partizana moglo se naslutiti više puta tokom proleća, naročito posle poslednjeg gostovanja u prvenstvu, na stadionu Voždovca i trijumfa sa 3:0, kojim su crno-beli teoretski ostali u trci za naslov. Stanojević smatra da nije realno da u foto-finišu njegov tim pretekne Crvenu zvezdu.

„S obzirom kako stvari funkcionišu i kako se dešavaju nije realno da uzmemo titulu. Nije nam dozvoljeno. Bili smo pokradeni u više situacija. Oduzeta nam je titula koju smo zaslužili. Vrlo sam razočaran zbog toga. Ne nadam se više. Činjenica je da nam na ključnim utakmicama nisu dozvolili da pobedimo. Stvarno sam razočaran, ne znam na koji način više ovde da funkcionišem i radim“, predočio je Stanojević u ponedeljak veče.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 14

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati