Fudbal

M. Z.

15. 05. 2022. 21:11 0

SVE JE GOTOVO Dinamo osvojio titulu!

Fudbaleri zagrebačkog Dinama su odbranili titulu prvaka Hrvatske! Šampionski naslov su obezbedili kolo pre kraja pobedom u Šibeniku, stekavši tako četiri nedostižna boda u odnosu na Hajduk.

"Modrima" je bila neophodna pobeda u 35. kolu HNL kako bi umakli Splićanima na bezbednu razdaljinu. U tome su i uspeli, trijumfovali su sa 2:0 i tako su obezbedili mesto u kvalifikacijama za Ligu šampiona i naredne sezone.

Dinamo je počeo meč sa nekoliko dobrih šansi. Oršić je zapretio na samom početku, nakon njega i Ivanušec, međutim Lovre Rogić bio je na pravom mestu i sačuvao gol. Najveća prilika u prvih pola sata ipak je pripala Šibeniku. Grezda je u 27. minuti iskoristio zbunjenost u obrani Dinama da dođe u situaciju jedan na jedan sa Livakovićem. Obranio je golman Dinama njegov udarac nakon što je istrčao sa gola.

Dinamo je u vođstvo došao u 39. minutu. Gol je pao nakon jednog mnogih centaršuteva u prvom delu. Špikić je sa desne strane poslao loptu u sredinu, a Marko Tolić u sredini je bio prvi na lopti i poslao ju u Rogićevu mrežu. Gol će pratiti kontroverze jer je pre njega Šutalo u vazdušnom duelu sa dve ruke naskočio na Grezdu. Međutim, sudija Mario Zebec nije ništa dosudio.

Strelac Tolić napustio je teren početkom drugog dela. Umesto njega ušao je napadač Komnen Andrić. Dinamo je krenuo po drugi pogodak, a stvorili su dve odlične prilike iz slobodnih udaraca nakon što su igrači Šibenika dvaput igrali rukom.

Petković je promašio prvi slobodnjak, ali Bočkaj je u 53. minutu zato bio precizan. Sa otprilike 23 metra pogodio je rašlje Rogićevog gola, a golman Šibenika je mogao samo pogledom da je isprati.

Bio je to pogodak kojim je Dinamo potvrdio titulu prvaka Hrvatske, pa meč poslednjeg kola na "Maksimiru" protiv Hajduka neće imati rezultatskog značaja i prilka je za navijače "modrih" da proslave novu titulu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati