Fudbal

[ Izvor: Sportsport.ba ]

20. 04. 2022. 21:12 0

Hajduk savladao Dinamo i vratio se u trku za titulu

Fudbaleri Hajduka večeras su u velikom derbiju pobedili Dinamo sa 1:0 i ponovo zakomplikovali borbu za prvaka Hrvatske. Hajduk i Dinamo ni večeras nisu oduševili nekom lepršavom igrom na Poljudu, te su oba tima dosta oprezno ušla u meč i bilo je jasno da bi samo jedan detalj mogao da odluči pobednika.

U prvom poluvremenu nismo gledali utakmicu koju smo očekivali, te se igralo većinom na sredini terena.

Oba tima su imali nekoliko opasnih napada, ali na kraju nije bilo nekih ozbiljnijih prilika. Međutim, u drugom poluvremenu utakmica je bila dosta bolja i dinamičnija. Hajduk je odlučnije ušao u meč i to se Splićanima itekako isplatilo. Ceo stadion je u 63. minuti utakmice "eksplodirao" kada je Hajduk uspeo da povede sa 1:0.

U centru pažnje našao se iskusni Nikola Kalinić koji je dao sjajan pogodak za vodstvo domaćeg tima nakon čega je nastala potpuna ludnica na tribinama stadiona Poljud. Dinamo je nakon primljenog gola imao više loptu u svom posedu. Gosti su pokušali na sve načine da dođu do izjednačenja i boda koji bi im itekako značio u borbi za prvaka, ali na kraju nisu uspeli.

Hajduk je slavio protiv najvećeg rivala i s tri boda ostao u trci za prvaka, ali pre svega klub iz Splita je u potpunosti u borbu za prvo mesto vratio Osijek gde se večeras sigurno slavi pobeda "Bilih". Dinamo je ostao prvi na tabeli sa 66 bodova, dok je Osijek drugoplasirani sa samo dva boda manje. Hajduk je treći i ima četiri boda manje od Dinama, ali nada za titulu prvaka još uvek postoji na Poljudu.

Do kraja sezone u Hrvatskoj ostalo je još pet kola i jasno je da je i dalje sve otvoreno.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati