Fudbal

[ Izvor: Mozzart sport ]

19. 04. 2022. 19:31 0

PSŽ ne želi da stavi zvezdu na grb

Ako Pari Sen Žermen sutra pobedi Anže u gostima, a Marselj ne pobedi Nant kod kuće, klub sa Park prinčeva će i zvanično pet kola pre kraja overiti titulu šampiona Francuske. Jubilarnu 10. u klupskoj istoriji čime će se izjednaćiti sa Sent Etjenom kao jedinim francuskim klubom koji je deset puta bio prvak države. Iza su Marselj sa devet, Monako i Nant sa po osam, Lion sa sedam titula...

Osvajanjem titule, PSŽ će steći privilegiju koju je do sada imao samo Sent Etjen: Da iznad grba prišije zvezdicu kao simbol simbol deset titula. U brojnim evropskim ligama zvezdica iznad grba simbolizuje deset osvojenih titula. Snet Etjen je sa ponosom do sada nosio zvezdicu kao simbol uspeha ali PSŽ će odbiti tu retku čast.

Kako pišu francuski mediji, klub iz Pariza nema nameru da iznad grba prišiva zvezdicu posle osvajanja desete titule. Dodavanje zvezdice na grb nije obavezno po bilo kakvom pravilniku već je opciono i PSŽ se odlučio da ne iskoristu tu mogućnost. Proizvodnja novih dresova za narednu sezonu je već počela i na njima neće biti zvezdice iznad grba.

Navodno, u Parizu ovo ne smatraju nikakvom privilegijom pošto su odlučili da za prišivanje zvezdice na grbu čekaju osvajanje Lige šampiona. Ako je osvoje...

Njihova odluka je naišla na priličnu osudu ljubitelja fudbala u Francuskoj koji smatraju da se PSŽ arogantno odnosi prema domaćim takmičenjima jer ne želi sebe da stavlja u ravan sa francuskim klubovima već se vidi iznad i priznaje samo evropsku konkurenciju.

Kako je krenulo, Sveci će se načekati na prišivanje zvezdice koja simbolizuje titulu evropskog prvaka...

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati