Fudbal

[ Izvor: Sportske ]

13. 04. 2022. 23:00 0

Liverpul je u polufinalu LŠ: Goleada i remi

Fudbaleri Liverpula i Benfike remizirali su na "Enfildu" 3:3 u revanšu četvrtfinala Lige šampiona. Engleski klub je prošao dalje zbog pobede u Lisabonu od 1:3.

Menadžer Liverpula Jirgen Klop odlučio je da odmorio većinu prvotimaca posle naporne utakmica u Premijer ligi protiv Mančester sitija. Kockao se nemački stručnjak, ali je sve prošlo bez ikakvih komplikacija za "Crvene".

U prvih dvadesetak minuta nismo videli mnogo uzbuđenja, osim solidnog udarca sa distance Evertona, nije bilo zanimljivih pokušaja.

Domaći su poveli iz prve prave prilike. Odlično je konrer izveo Kostas Cimikas, a najbolji u skoku bio je štoper Ibrahima Konate i tako doneo prednost svom timu.

Benfika je uspela da postigne gol samo dva minuta kasnije, ali je pogodak Darvina Nunjeza poništen zbog ofsajda. Nedozvoljene pozicije nije bilo devet minuta kasnije, kada je pogodio Gonsalo Ramos za izjednačenje.

Liveprul je sve dileme oko prolaska dalje rešio u 55. minutu. Diogo Žota je sjajno proigrao Roberta Firmina, a Brazilac doneo novu prednost domaćima.

Razigrani Firmino bio je u centru pažnje i deset minuta kasnije, kada je po drugi put zatresao mrežu Benfike, ovog puta asistent je bio Grk Cimikas.

Posle ovog gola, ekipa Jirgena Klopa, mislima odlutala negde van stadiona, a to je hrabra Benfika iskoristila da ostane neporažena na "Enfildu".

Rezervni napadač gostiju, Roman Jaremčuk uspeo je da izbegne ofsajd zamku i smanji prednost Liverpula u 73. minutu. Benfika je nagrađena za svoju odvažnost i borbenost golom za izjednačenje u 82. minutu, strelac je bio odlični Darvin Nunjez, tako je portugalski velikan ipak ostao neporažen.

Mogao je Nunjez da unese neizvesnost u finiš meča, ali je njegov pokušaj, samo minut nakon postignutog gola, odbranio Alison i tako zapečatio sudbinu Portugalcima.

Liverpul će se u borbi za finale Lige šampiona sastati sa Viljarealom. Prva utakmica igra se u Engleskoj 26/27 aprila, revanš je nedelju dana kasnije u Španiji.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati